Kılıçdaroğlu bile onu övmüştü! Ünlü ekonomist AK Parti'nin İstanbul adayını açıkladı

Kılıçdaroğlu bile onu övmüştü! Ünlü ekonomist AK Parti'nin İstanbul adayını açıkladı

Türkiye yerel seçimlere doğur hızla ilerliyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan liderlik savaşı gündemdeki yerini korurken gözler İstanbul seçimlerine çevrilmiş durumda. CHP'nin adayı yine Ekrem İmamoğlu olacak. Peki AKP'nin adayı kim olacak? Ekonomist Mahfi Eğilmez kaleme aldığı yazısında, AKP'nin yerel seçimlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun karşısın kimi koyacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu bile onu övmüştü! İşte AKP'nin İstanbul adayı...

Yerel seçimlere aylar kala partilerin kimleri aday olarak göstereceği merak konusu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi şuan kendi içinde bir gerelim yaşıyor ancak İstanbul için aday yine Ekrem İmamoğlu olacak. Gözler ise AKP'nin İstanbul seçimleri için çıkaracağı adaya çevrildi. Milyonlarca kişi 'AKP İstanbul seçimleri için kimi aday gösterecek?' sorusunu araştırırken ekonomist Mahfi Eğilmez'den flaş bir açıklama geldi. AKP’nin yerel seçimlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun karşısına kimi çıkaracağı belli oldu. Kemal Kılıçdaroğlu bile o ismi övmüştü. Bu isim ortalığı fena karıştıracak!

Türkiye adım adım yerel seçimlere doğru gidildikçe Siyasi partilerim kimleri aday göstereceği merak konusu olurken gözler İstanbul seçimlerine çevrildi. AKP tarafından henüz büyükşehir belediyeleri adaylıkları için bir açıklama gelmedi.

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN FLAŞ İDDİA! AKP'NİN İSTANBUL ADAYINI AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığı video ise sosyal medyada viral oldu. Yerlikaya'nın paylaşımında Atatürk'e yer vermesi ise gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu paylaşımdan sonra ekonomist Mahfi Eğilmez'den çok çarpıcı bir açıklama geldi. Eğilmez, "Kanımca Erdoğan, Ali Yerlikaya’yı İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığına hazırlıyor" ifadelerini kullandı.

ghhhg-14.jpg

KEMAL KILIÇDAROĞLU BİLE ONU ÖVMÜŞTÜ...

Mahfi Eğilmez ele adlığı köşe yazısında İstanbul seçimleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Cumhuriyet’in 100. Yılı vesilesiyle yaptığı konuşmayla ilgili bir yorum ve tahmin. Sayın Yerlikaya’nın konuşmasında Atatürk vurgularıyla dolu mesajı pek çok kişi tarafından çok beğenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın içinden gelen bir kişi olarak toplumu çok iyi tanıyor ve biliyor ki İstanbul’u geri alabilmesinin yolu yalnızca kendi seçmeninden değil muhalefeti oluşturan seçmenlerin de bir bölümünden oy almaktan geçiyor. Muhalefeti oluşturan seçmenlerin, Erdoğan’a karşı en büyük itirazı Atatürk ilkelerine sahip çıkmamasıdır. O halde Erdoğan’ın İstanbul’u geri alabilmesi için seçime kadar Atatürk ilkelerini savunması gerekiyor. Zaten Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle halka seslenişinde bol bol Atatürk vurgusu yaptı. Kanımca Erdoğan, Yerlikaya’yı İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığına hazırlıyor ve her ikisi de bu seçimi kazanmanın yolunun Atatürk vurgusundan geçtiğini biliyor ve bunu uyguluyor."

ghhhggh-4.jpg

Öte yandan daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da Ali Yerlikaya için övgü dolu sözler kullanmıştı. Ortaya atılan bu iddialar sonrası Kılıçdaroğlu'nun sözleri tekrar gündem oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN