Mahfi Eğilmez son 5 yıla dikkat çekti: Bulgaristan ve Romanya bizi geçti

Mahfi Eğilmez son 5 yıla dikkat çekti: Bulgaristan ve Romanya bizi geçti

Eski Hazine Müsteşarı iktisatçı Mahfi Eğilmez, Cumhuriyet döneminin son 5 yılına ait ekonomik durumuna dikkat çekerek "Bizden çok geride başlayan Bulgaristan ve Romanya refah düzeyi olarak son beş yılda bizi geçmiştir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ekonomik sorunların çözümü için Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası, peş peşe aldığı kararlarla sadeleşmeyi ve TL'de değer kaybının önüne geçilmeyi hedefliyor. Alınan birçok önleme karşılık döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareket ve yüksek enflasyon ise sürüyor.

'EN BAŞARISIZ BEŞ YIL'

Eski Hazine Müsteşarı iktisatçı Mahfi Eğilmez, Cumhuriyet ekonomisinin 100 yıllık bilançosunu değerlendirdiği yazısında, "Son beş yıl Cumhuriyet döneminin en başarısız beş yılıdır" ifadelerini kullandı.

Eğilmez, 100 yıllık Cumhuriyet döneminde Türkiye ekonomisine ilişkin verilere yer verdiği yazısında şunları kaydetti:

1kapak.jpg

"Cumhuriyet dönemi, ekonomi yönetiminde zaman zaman başarılı olmuşsa da bu başarı ivmesi sonraki dönemlerde Cumhuriyetin ilan edildiği tarihten 1950’lara kadar süren başarılı gidiş kadar süreklilik gösterememiştir. Dünya ve Kore ile olan kişi başına gelir karşılaştırması grafiği bunu açıkça göstermektedir.

'BULGARİSTAN VE ROMANYA BİZİ GEÇTİ'

Son beş yıl Cumhuriyet döneminin en başarısız beş yılıdır. Bizden çok geride başlayan Bulgaristan ve Romanya refah düzeyi olarak son beş yılda bizi geçmiştir. Her ne kadar Cumhuriyet döneminin son beş yılını en başarısız dönem olarak nitelendirsek de bu dönemi, geçmişin bütün sosyal, siyasal ve ekonomik birikimlerinin bir kenara bırakıldığı ve Cumhuriyet ideallerinin terk edildiği bir dönem olarak nitelediğimizde bu dönemi Cumhuriyet dönemine dâhil etmemizin doğru olup olmadığı konusu tartışmalı hale geliyor."

Mahfi Eğilmez'in yazısının tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN