Şimşek, MB kararlarını değerlendirdi: Amaç TL'ye geçişi özendirmek

Şimşek, MB kararlarını değerlendirdi: Amaç TL'ye geçişi özendirmek

Merkez Bankası, peş peşe aldığı faiz artırım kararlarıyla ekonomide yeni normale geçiş için önemli adım attı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Merkez Bankası'nın kararlarına yönelik açıklamada bulunarak amacın krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL'ye geçişi özendirmek olduğunu söyledi.

Mayıs seçimlerinin ardından iktidardaki yeni yönetimle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı'na da Mehmet Şimşek'in getirildi. Şimşek ve Merkez Bankası, ekonomi alanında sadeleşmeye yönelik sıkı tedbirler almaya devam ediyor.

Merkez Bankası, aldığı kararla dün, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkarmıştı.

'TL’YE GEÇİŞİ ÖZENDİRMEK'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı kararları sosyal medya hesabından değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL’ye geçişi özendirmek" dedi.

Şimşek, X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Daha iyi işleyen bir piyasa ekonomisi için önemli sadeleşme adımları. Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL’ye geçişi özendirmek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN