Koç Holding'in hisseleri tavan yaptı! Yapı Kredi hisseleri satılıyor iddialarından sonra o seviyeyi gördü

Koç Holding'in hisseleri tavan yaptı! Yapı Kredi hisseleri satılıyor iddialarından sonra o seviyeyi gördü

Koç Holding'in hisseleri tavan yaptı! Yapı Kredi hisseleri satılıyor iddiası piyasayı salladı! Hisseler o rakamları gördü...

Koç Grubu'nun Yapı Kredi Bankası'ndaki hisselerini Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank'a satacağı iddiası, şirketin borsa hisselerinde büyük bir değer artışına yol açtı.

FİRST ABU DHABİ BANK İLE İLERİ SEVİYEDE GÖRÜŞMELER

SON DAKİKA! Koç'tan KAP'a Yapı Kredi açıklaması - Ekonomi Haberleri

Reuters'ın haberine göre, First Abu Dhabi Bank, Yapı Kredi Bankası'ndaki Koç Grubu'na ait %61,2 hissenin satın alınması için ileri düzeyde görüşmeler yürütüyor. Haber, aylar süren müzakerelerin ardından potansiyel anlaşmanın detaylarını ortaya koydu. Koç Grubu, söz konusu hisseler için 8,5 milyar dolar talep ederken, First Abu Dhabi Bank'ın teklifi 7,5 milyar dolar oldu.

KOÇ GRUBU’NDAN RESMİ AÇIKLAMA

Koç Grubu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekte olup, Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek bir gelişme bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, iddiaların doğruluğunu ne teyit ne de reddetti, ancak piyasalarda büyük yankı uyandırdı.

Koç Grubu, Yapı Kredi Bankası'nı satıyor mu? Reuters'tan dikkat çeken iddia: 8,5 milyar dolara yüzde 61,2 hisse... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

HİSSELER DEĞER KAZANDI

Bu gelişmeler, Koç Grubu’nun borsa hisselerinin hızla değer kazanmasına neden oldu. Güne 246 lira seviyesinden başlayan Koç hisseleri, haberlerin etkisiyle yaklaşık %10 oranında artarak 270 lira seviyesine ulaştı. Bu durum, yatırımcıların potansiyel anlaşmaya yönelik olumlu beklentilerini yansıttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN