Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş'ı tehdit eden isimle görüştü! Ankara'da sürpriz görüşme

Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş'ı tehdit eden isimle görüştü! Ankara'da sürpriz görüşme

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a tehditkar bir dille yanıt veren isimle görüştü. Kılıçdaroğlu'nun Yavaş'ı tehdit eden isimle görüşmesi dikkatleri çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçtiğimiz Nisan ayında sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptıkları paylaşımda Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Barın kentinde yaşanan çatışmalarla ilgili olarak 'katliam' ifadelerine yer vererek dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ise ABB Başkanı Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e sosyal medyadan cevap vermişti.

AKŞENER VE YAVAŞ'A SOSYAL MEDYADAN 'TEHDİTKAR' YANIT

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Sincan Uygur Özerk Bölgesi'yle ilgili 'tehditkar' açıklamalarda bulunarak Yavaş ve Akşener'e "Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır." şeklinde yanıt vermişti.

Fatih Altaylı: Mansur Yavaş'ın tavrı İYİ Parti'yi usandırıyor

YAVAŞ'TAN ÇİN'E CEVAP: NEREDE BİR ZULÜM VARSA TÜRK MİLLETİNİN DERDİDİR

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş ise Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin bu açıklamasına ABB'nin Meclis toplantısında yanıt vererek "Nerede bir kardeşimize ateş düşmüşse, tarihte olduğu gibi bugün de Türk milletinin derdi olacaktır. Kimsenin içişlerin karışmak gibi bir niyetimiz yok ama bir yerde mazlum feryadı yükseliyorsa, veya daha önce yaşanmış bir katliamın bir daha yaşanmaması için insani duyarlılık oluşturulması gerekiyorsa bizler de insan olmanın gereğini yerine getirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz" demişti. Yavaş ayrıca, Uygur Türkleri konusundaki hassasiyetlerine destek verenlere de teşekkür etmişti.

kilicdar-oh5g-cover-jpg.webp

KILIÇDAROĞLU MANSUR YAVAŞ'I TEHDİT EDEN İSİMLE GÖRÜŞTÜ!

Nisan ayında yaşanan bu gelişmelerin ardından CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Liu Shaobin'i CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti.

Görüşmede Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik ederken görüşmenin içeriğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Kılıçdaroğlu'nun Yavaş ve Akşener'e 'tehditkar' dille yanıt veren Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Liu Shaobin ile görüşmesi dikkatleri çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN