Kılıçdaroğlu yönetiminden kurultay hamlesi: Temyizden vazgeçildi

Kılıçdaroğlu yönetiminden kurultay hamlesi: Temyizden vazgeçildi

CHP’de Kılıçdaroğlu yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin kararına karşı daha önce yapılan temyiz başvurusundan feragat edildiğini açıkladı. Sarı, gerekçe olarak olağan kongre takviminin başlamasını ve temyiz incelemesinin kurultay sürecini geciktirme ihtimalini gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay sürecine ilişkin dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin 2026/32 Esas, 2026/658 Karar sayılı ilamına yönelik daha önce yapılan temyiz başvurusundan feragat edildiğini duyurdu.

GEREKÇE: KURULTAY SÜRECİ GECİKMESİN

Sarı, 10 Eylül 2026’da gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu toplantısında açıklanan olağan kongre takvimini hatırlatarak, partinin bir an önce “meşru ve sağlıklı” bir kurultay sürecini tamamlamasının hedeflendiğini belirtti.

basliksiz-1.jpg
Müslim Sarı

Temyiz incelemesinin uzun sürmesinin kurultay takvimini geciktirebileceğinin değerlendirildiğini aktaran Sarı, bu nedenle CHP adına yapılmış temyiz başvurusundan feragat edildiğini bildirdi.

“DAVANIN BİR AN ÖNCE KARARA BAĞLANMASI GEREKİYOR”

Sarı açıklamasında, temyiz sürecinde taraf olan Özgür Özel ve beraberindeki isimlerin CHP’den ayrılarak yeni bir parti kurduklarını belirterek, bu kişilerin davadaki taraf olma durumunun ortadan kalktığını ifade etti.

Sarı, olağan kurultay takviminin de işlemeye başlaması nedeniyle davanın bir an önce karara bağlanması gerektiğini söyledi.

“ÖRGÜTÜN İRADESİ DOĞRULTUSUNDA SÜREÇ TAMAMLANACAK”

Müslim Sarı, açıklamasının sonunda CHP’nin kurultay sürecinin en kısa sürede ve sağlıklı biçimde tamamlanması için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Sarı, “Cumhuriyet Halk Partisi, bundan sonraki süreçte de örgütün iradesi ve partinin demokratik işleyişi doğrultusunda, kurultay sürecinin en kısa sürede ve sağlıklı biçimde tamamlanması için çalışmalarını sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN