Kılıçdaroğlu'na saldırıda yeni detay: Dışarıdan gelen bir grup yaptı

Kılıçdaroğlu'na saldırıda yeni detay: Dışarıdan gelen bir grup yaptı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan çirkin saldırıyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili 'terör bağlantısı'na yönelik soruşturma başlatırken, CHP'nin Çubuk İlçe yöneticisi Can Kaderoğlu "Şehit evini ziyaret ettik. Sorun yaşanmadı. Bugünkü saldırıda da köyden ve bölgeden kimse dahil olmadı. Biraz önce köy muhtarı ile de görüştüm. Kendisi de olayları dışarıdan gelen bir ekibin organize ettiğini söylüyor" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesindeki cenaze töreninde yapılan çirkin saldırıyı yapanların dışardan gelen organize bir grup olduğu ileri sürüldü.

CHP’nin Çubuk İlçe yöneticisi Can Kaderoğlu köy muhtarının izlemini aktarırken "Bölgeden kimse dahil olmadı. Olayları dışarıdan gelen bir ekip organize etti" bilgisini yaplaştı. 

T24 internet sitesinin aktardığına göre, Kaderoğlu'nun açıklaması şöyle: 

"CHP ilçe yönetimi olarak, şehit ailesinin evini ziyaret ettik. Başsağlığı dileklerimizi ilettik. Hiçbir sorun yaşanmadı. Bugünkü saldırıda da köyden ve bölgeden kimse dahil olmadı. Biraz önce köy muhtarı ile de görüştüm. Kendisi de olayları dışarıdan gelen bir ekibin organize ettiğini söylüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cenazeye geldiğinde ufak tefek kimi tepkiler oldu ancak Kemal Bey geldikten sonra grup tepkilerini artırdı. Saldırı uzun sürdü. Fiziki saldırının yanı sıra taş, sopa atıldı, ellerine ne geldiyse attılar. Saldırıyı çeşitli yerlere yerleştirilmiş kişiler başlattı ve organize etti. Kılıçdaroğlu'nu yaklaşık 10 kişilik görevli korumalar, 20'den fazla partili grup ve çok az sayıda güvenlik görevlisi korumaya çalıştı. Ciddi bir güvenlik önlemi yoktu. Oradaki görevlilere grubun biber gazı kullanılarak dağıtılmasını söyledik ancak cenazeye biber gazı sıkamayız dendi. Saldırı sırasında cenaze işlemleri yapılmıyordu ve bir saldırı vardı. Bu yönde bir adım atılmadı. Kemal Bey'in arabasına ve saldırıdan sonra girdiğimiz eve saldırılar devam etti."

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: ORGANİZE SALDIRI

Öte yandan Cumhuriyet internet sitesine konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da “Bu işi yapanlar bu köyden, Çubuktan değil. Tamamen organize" ifadelerini kullandı.

Kaya "Bunlar namaz kılmaya da gelmemişler. Şehidin cenaze namazında arkadan vurmaya çalıştılar. Biz kendi korumalarımız, Bülent Kuşoğlu, Mansur Yavaş, Levent Gök, Murat Emir, genel başkanı korumaya çalıştık. Genel başkan araca bineceği sırada aracı tahrip ettiler. Plakaya kader her şeyi biliyorlarmış. Burada derhal İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Milli Savunma Bakanı oradaydı. Kendi şehidinin cenazesinde bu saldırgan tutuma göz yumdular. Vali İstanbul’daymış. Şehit cenazesi varken İstanbul’da ne işi var anlamadık. Saldırı tamamen organize bir linç girişimi. Kimsenin bu ülkeyi kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek. Kendi tedbirini alamayan bir jandarma ve emniyet var. Sokakta masum eylemlere gaz sıkanlar nerede?” dedi.

CHP LİDERİNE 3. SALDIRI

Kılıçdaroğlu, 30 Mart 2014'deki yerel seçimlerin ardından Meclis'te düzenleyeceği ilk grup toplantısı öncesinde de Meclis kulisinde Orhan Övet adlı bir kişininin yumruklu saldırısına uğramıştı.

Yumruk gözüne isabet eden Kılıçdaroğlu, saldırgandan şikayetçi olmamıştı.

Kılıçdaroğlu, 25 Ağustos 2016'da ise PKK'nın hedefi olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun da içinde yer aldığı CHP konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine giderken, Yanıklı köyü yakınlarında silahlı saldırı düzenlenmişti. PKK'nın üstlendiği saldırıda 1 jandarma eri hayatını kaybetmiş, 2 asker yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN