Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin anayasa teklifine tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin anayasa teklifine tepki

MHP lideri Bahçeli'nin grup toplantısında partisinin 100 maddelik anayasa teklifinin hazır olduğunu açıklamasına ilişkin konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İstediğinizi yapabiliyorsunuz. Ataması, kararı, vermediğiniz ne kaldı. Parti kapatma ve kurma yetkisi de Erdoğan’a verilmiş herhalde, o 100 maddenin içinde o da var" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada partisinin 100 maddelik anayasa teklifinin hazır olduğunu söyleyerek metin yazımının sonuçlandığı belirtti.

Bahçeli, konuyla ilgili "Artık uzlaşmak ve yeni bir anayasa hazırlamak milli vecibedir. MHP, yeni anayasa konusunda sık sık dile getirdiği çalışmalarını bitirmiş ve metin yazımı sonuçlanmıştır. Cumhuriyet'in 100. yılında '100 Maddelik Yeni Anayasa' adıyla, 100 maddelik anayasa önerimizin hazırlık aşaması tamamlanmıştır. Devletin genel esasları, ilk 5 maddede düzenlenen şekli ve nitelikleri aynen korunarak 1. maddede ele alınmış, maddenin son fıkrasında 'bu madde değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez' denilmiştir" açıklamasında bulundu.

'ANAYASA MAHKEMESİNİ KALDIRACAK GALİBA'

Yeniçağ TV'de Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, Bahçeli'nin anayasa açıklamalarına da değindi. 

"Metni görmedik ama Anayasa Mahkemesi'ni kaldıracak galiba" diyen Kılıçdaroğlu "Belki Yargıtay’ı da kaldırır. Zaten kararı Saray veriyor. Ne diyor Sayın Bahçeli, 'Tek kişilik hükümet yönetimini tahkim etmemiz lazım' daha ne kadar tahkim edeceksiniz. İstediğinizi yapabiliyorsunuz. Ataması, kararı, vermediğiniz ne kaldı. Parti kapatma ve kurma yetkisi de Erdoğan’a verilmiş her halde o 100 maddenin içinde o da var. İnsanlar intihar ediyorsa, Türkiye’nin gerçek gündemi geçimdir. Derin bir yoksulluk var. Normal bir yoksulluk değil. Bunu ben söylemiyorum. Sadece biz görmüyoruz; dünya da görüyor bunu. Esnaf perişan vaziyette. Rahmetli Özal esnaf için 'Orta direk' derdi. Esnaf çalışkandır, devlete yük olmaz… Şimdi esnafı tamamen bitirdiler. Dükkanı kapat dediler… İyi de bu adam nasıl geçinecek?" yorumunda bulundu.

'KANUN ÇIKARMAYI BİLE UNUTTULAR'

Yayındaki açıklamalarında en büyük tahribatın devletin yapısında olduğu söyleyen Kılıçadroğlu, "Devletin kurumlarına vatandaş güvenmemeye başladı. TÜİK rakam açıklıyor, pazardaki rakamla açıklanan farklı. Hayatın acımasızlığı ile karşılaşan vatandaş ama TÜİK 'Sen ona bakma' diyor. Saray’ın bakışından emeklinin hiç enflasyonu yok. Erdoğan 'Emekli en iyi dönemini yaşıyor' demişti. Devletin kurumları güvenilmez hale geldi. Yargı’ya kimse güvenmiyor. Parlamentoya güveniyor musunuz? Ne yapılıyor Saray’dan bir talimat geliyor, AKP ve MHP milletvekilleri el kaldırıp indiriyor. Kanun çıkarmayı bile unuttular. Bir gecede Çek Kanunu’nu geçirdiler. Şurada hata var diyorsun. Olmaz talimat geldi diyorlar. Sonra bir bakıyorlar hata var. Yasayı genelgeyle düzeltiyorlar. Devlet genelgelerle yönetilmeye başlandı. En üst yargı dediğiniz Anayasa Mahkemesi’ne hülle ile üye tayin ederseniz oraya kimse güvenmez. Yıldırım hızıyla oraya gidenler nasıl karar verecekler. Hukuki değil, vicdani değil, 'Erdoğan bunu istiyor ben de ona göre karar vereyim' diyecek" ifadelerini kullandı.

'50 MİLYON DOLARA YAPILMASI GEREKİRKEN...'

Açıklamalarında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, "Yap-İşlet-Devret olan tüm projeleri kamulaştıracağız. Doğmamış çocuklarımızın sırtına yük oldu bunlar. Gelecek kuşakları biz borçlandırabilir miyiz? Ama intikam duygusuyla değil. Maliyeti hesaplanacak, makul bir kar eklenecek. Al paranı diyeceğiz. Kütahya Havaalanı 50 milyon dolara yapılması gerekirken 200 milyon dolar para ödüyorsunuz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

'ENGELLİ KADROLARININ BİNLERCESİ BOŞ'

"Bunların hepsini düzelteceğiz. Ben desem ki iktidara geldiğimizde bir haftada işsizliği çözeriz dersem doğru söylememiş olurum. Bunun için ekonomi yeniden yönlendirmek, üretimi artırmamız lazım. Merkez Türkiye projesini mükemmel hale getiriyoruz. O proje çok sayıda kişiye istihdam sağlayacak. 2 milyon kişiye. Devletin boş kadroları var onları da halledeceğiz. Sağlıkta, eğitimde. Engelli kadroları var, binlercesi boş.

'YERLİ YATIRIMCI DIŞARIYA YATIRIM YAPIYOR'

Şu anda istediğiniz teşvik verin yatırım gelmez. Kimsenin can güvenliği yok. Kim doların yarın ne kadar olacağını bilmiyor. Yarın gelip malınıza el konulmayacağı ne malum, ülkeyi bir kişi yönetiyor. Yerli yatırımcı yurt dışına yatırım yapıyor. 128 milyar dolar ne oldu? Bu soruyu sormak Cumhurbaşkanı’na hakaret sayıldı. Akıl alır gibi değil. Siz Merkez Bankası’nın yapacağı yetkisinde olan bir işi bir protokolle Hazine’ye veriyorsunuz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN