Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı metamfetamin iddiası: 'Breaking Bad Süleyman' göz yumuyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yayınladığı yeni videosunda Türkiye’de bir metamfetamin salgını olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, 'Breaking Bad Süleyman' ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur, yazıklar olsun onlara." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video yayınladı. "Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın “okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız” palavrasına. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu." notuyla paylaştığı videosunda Kılıçdaroğlu

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi kurucusu Hacer Foggo'ya da yer verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

"METAMFETAMİN, DÜNYANIN KABUSU OLACAK"

"Bugün, Türkiye'nin sokaklarında, her gelir grubuna göre uyuşturucu satılıyor. Ama ben methe odaklanmak istiyorum. Metamfetamin sokaklarda çok hızlı yayılıyor. Sıvı olarak Türkiye'ye getiriliyor. Türkiye'deki laboratuvarlarda özellikle İstanbul'da kristale çevriliyor. Dünyada uyuşturucu ile mücadele eden tüm kurumların ortaklaştığı bir nokta var. Metamfetamin, dünyanın kabusu olacak. Çünkü bağımlılık yapma potansiyeli çok yüksek olan sentetik bir uyuşturucu. Kimyasallar karıştırılarak, küçük laboratuvarlarda üretiliyor. Ve çok ucuz olduğu için çok hızlı yayılıyor. Uyuşturucunun her türüyle, ama özellikle de meth ile savaşmamız lazım. Bu ailelerimizi, gençlerimizi, sokaklarımızı savunmak için vereceğimiz çok önemli bir savaş.

"'BREAKİNG BAD SÜLEYMAN' ÜLKENİN ÇOCUKLARININ ZEHİRLENMESİNE GÖZ YUMMUŞTUR"

Gelelim okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın diyen nam-ı diyar 'Fotoroman Süleyman'a. O da fotoromancı ya, Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye, 'paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız' dediler ve göz yumdular. Bunlar, onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim, 'Breaking Bad Süleyman' ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur, yazıklar olsun onlara. Belediye başkanlarımızla da konuştuk. Sokaklarda çocuklarımız için mücadele vereceğiz. Çetelere, rezil adamlara ne ülkemizi ne sokaklarımızı asla teslim etmeyeceğiz."

"METH KULLANIMI 11 YAŞA KADAR İNDİ"

Videoda Foggo ise bir ailenin yaşadığı dramı şu sözlerle anlattı:

"Genel Başkanım neredeyse bütün sokaklarda, mahallelerde özellikle yoksul mahallelerde bu meth denilen halk dilinde çocukların dilinde de ergen çocukların dilinde de ‘Metin amca’ diyorlar. İnanılmaz derecede çok yaygın. 11 yaşa kadar neredeyse 11 – 12 yaşa kadar inmiş. Ziyaret ettiğim ailelerin ortak şeyi sürekli çocuklarının peşindeler. Yani okul önlerinde hastane kapılarında çocuğumuzu alın diye. Ama öyle bir şey ki yani bir istatistik bir rakam var. Yüzde 45.3 oranında bu uyuşturucu evlerde kullanıyorlar ama anne babaların kaygısı yeter ki evde olsun. Sokakta düşüp ölmesin diye evlerinde çocuklarını kitleyenler hatta zincirlerine bağlayan bir sürü anne ve babayla… Çocuğu ölen, uyuşturucudan ölen bir anne babayla konuştum. Yaz kış çocuklarının peşine düşmüşler. Çok geç anlamışlar. Bu meth kullanmasını. Ve sürekli halüsinasyonlar görüyor çocuk. Hastaneye götürüyorlar, ilaç alıyorlar ama bir türlü böyle yataklı bir tedavi göremiyor. Çocuk sürekli sokakta, onun peşinde ve en sonunda çocuk, çocuğun halüsinasyon gördüğünü düşünerek kendisini bir terin altına atıyor ve vefat ediyor. Anlatamayacağım çok daha dramatik hikayeler hatta aile katliamları var. Yani Bağcılar ve buna benzer çok fazla olay var. Özellikle çocuklar tehlike altında

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN