Soylu'dan Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiasına yanıt: Uluslararası istihbarat oyununa düşüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiasına tazminat davası açacağını belirterek, "Ana muhalefet genel başkanı uluslararası istihbarat oyununa düşüyor" dedi. Bakan Soylu, CHP'nin yönettiği Mersin, İstanbul, Adana ve Şişli belediyelerine terörist yerleştirildiğini savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün (31 Ekim 2022 Pazartesi günü) akşam saatlerinde Twitter hesabı üzerinden yayınladığı videoda, iktidara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'kara para' ve 'uyuşturucu' suçlamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu video açıklamasını, "Türkiye'de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu" mesajıyla paylaştı.

CHP lideri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için şu ifadeleri kullandı:

"Gelelim 'Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın' diyen namı diğer Fotoroman Süleyman'a. Bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. 'Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız' dediler ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim 'Breaking Bad Süleyman' ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun onlara."

"BU ULUSLARARASI İSTİHBARAT OYUNUDUR"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucuyla ilgili sözlerine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı programın çıkışında yaptığı açıklamada, "Neymiş, Türkiye cari açığını uyuşturucu ticareti ile kapatmaya çalışıyor. Bu bir uluslararası istihbarat oyunudur. Ana muhalefet genel başkanı bu istihbarat oyununa düşmektedir. Bir lirasını ifade et, nasılmış uyuşturucu ticareti?" dedi.

Tazminat davası da açacaklarını belirten Bakan Soylu, "Bu uyuşturucu iftirası suçu karşılıksız kalmayacak" dedi.

"İSTANBUL'DA BELEDİYEYE TERÖRİST YERLEŞTİRDİLER"

Süleyman Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Meclis'te çıktı, 100'ü aşkın Bylock'çu vekil var dedi, tek kişi yoktur yalan dedik, cevap yok. Çıktı, külliyeye giden CHP'liden bahsetti, yalandı, ismini de telaffuz edemedi. Tutuklu gazeteciler listesi yayınladı. Listenin terörist listesi olduğu ortadaydı. Yargıtay'ın terör bağını net ortaya koyduğu süreç var. Ayrıca Mersin'deki olay söz konusu, tek cümle söylemedi.

Yıllardan beri siyaseti yalan üzerine ortaya koymuş ana muhalefet genel başkanı ile karşı karşıyayız. Bunlar Yalova'da mahkeme bastılar, hakime hakaret ettiler. Sadece o mu? Mersin'de belediyeye terörist, İstanbul'da belediyeye terörist, Adana'da, Şişli'de terörist yerleştirdiler. Bütün bunları örtmek için acaba kitlemi bu yalanlarla başka bir noktaya çekebilir miyim endişesi içinde. Bu ayıptır.

suleyman-soylu-kimdir.jpg

"TARİHİN EN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONLARINI YAPTIK"

Neymiş, Türkiye cari açığını uyuşturucu ticareti ile kapatmaya çalışıyor. Bu bir uluslararası istihbarat oyunudur. Ana muhalefet genel başkanı bu istihbarat oyununa düşmektedir. Bir lirasını ifade et, nasılmış uyuşturucu ticareti?

Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını yaptık. Benim, okul önünde uyuşturucu satanların ayaklarını kırın dememle dalga geçiyorlar. Bak bakalım okul önünde uyuşturucu satan var mı?

"FETÖ'CÜLERLE GÖRÜŞTÜN MÜ?"

(FETÖ elebaşı Gülen) Daha önce bütün Türkiye'ye ona geçmiş olsun dileğinde bulunmadım dedi ya, bunun tanıkları var. Bir diş muayenehanesinde dedim ki, bu muayenehanede sen kiminle bir araya geldin. İki, burada o tarihte, ki darbe olmadığı anda, sen acaba, darbenin mottosu cümleyi, orada kullandın mı kullanmadım mı? FETÖ'cülerle görüştün mü görüşmedin mi?

Amerika'da hiç merak etmeyin, büyükelçiler konusunda bir şey söyleyebildiler mi? Yukarıdan aşağıya Kemal Kılıçdaroğlu bir yalan ve suç makinesidir. Bu uyuşturucu iftirası suçu karşılıksız kalmayacak."

"ASLI BAYKAL'IN İSTİFASINI HAZMEDEMEDİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamadan önce Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'na yanıt olarak, "Yakanı bırakmayacağız! Yalanlarını yanına bırakmayacağız! İftiralarını yanına bırakmayacağız!" notuyla bir video paylaştı.

Soylu videoda, Kılıçdaroğlu'nun eski CHP lideri Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'ın istifasını hazmedemediğini iddia etti.

Soylu videoda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletine, polisine, jandarmasına, askerine 'uyuşturucu parası ile cari açığı kapatıyorlar' iftirasını atması elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir vatandaşına yakışmıyor, bırakın genel başkan olmasını.

"Hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Tazminat davası açıyoruz, hem şahsımız hem de kurullarımız. Eğer bu attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen namertsin diyoruz."

EMNİYET VE JANDARMADAN KILIÇDAROĞLU'NA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı videoyla ilgili suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

İki kurumun Twitter hesaplarından aynı cümlelerle şu mesaj paylaşıldı:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teşkilatımızı 'Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak'la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN