Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan Soylu bir hafta önce aynı şeyleri söylemiş

Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan Soylu bir hafta önce aynı şeyleri söylemiş

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun metamfetamin ile ilgili iddialarına Mersin'deki terör olayı ve 'ses kaydı çıkabilir' şeklinde cevap veren İçişleri Bakanı Soylu'nun 26 Ekim'de Edirne'de kadın muhtarlara yaptığı konuşmada metamfetaminin ciddi bir tehdit olduğunu söylediği ortaya çıktı. Soylu konuşmasında “Özellikle yaklaşık 1 yıldır dile getirdiğim metamfetamin ciddi bir tehdittir. Geçen yıl toplamda 6 ton metamfetamin yakalamıştık, bir önceki yıl 3 tondu, şimdi ise 10 tonu aştık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video paylaşarak Türkiye’de bir metamfetamin salgını olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, "'Breaking Bad Süleyman' (Süleyman Soylu) ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur, yazıklar olsun onlara" dedi. Kılıçdaroğlu videosunu "Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın “okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız” palavrasına. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu" notuyla paylaştı.

SOYLU'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 'SES KAYDI ÇIKABİLİR' CEVABI

Video tartışma başlatırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lidri Kılıçdaroğlu'nun metamfetamin iddialarına cevap verdi. "Türkiye Cumhuriyeti devletine, devlet teşkilatına, emniyet ve jandarma teşkilatına attığı suç karşılıksız kalmayacaktır" diyen Soylu şunları kaydetti:

"Mersin'de, İstanbul'da belediye terörist. Türkiye'nin her yerinde belediyelere terörist yerleştirdiler. Bunları örtmek için kendi tabanımı yalanlarla başka noktaya çekebilir miyim endişesi içinde. Bu ayıptır. Bu ana muhalefet partisi başkanına yakışmaz. Neymiş, Türkiye cari açığını uyuşturucu ticaretiyle kazanmaya çalışıyor. Türkiye haritasıyla şırınganın yayınladığı dergiler bu dünyada yaşandı. Türkiye'de bundan nasibini almayan kimse kalmadı.

Bu uluslararası istihbarat oyunudur. Ana muhalefet partisi başkanı bu oyuna düşmektedir. Bu kadar çok pespaye duruma sokağa düşmüşlük denir. Sokağa düşmüş, Allah kurtarsın. Partilisini büyükelçilere gönderdi, altılı masanın ortaya koyduğu deklerasyonu redakte ettirdi. Yarın öbür gün bunun ses kaydı çıkarsa, bir vatansever bu ses kaydını mahkemeye gönderirse ne olur? Bu sorunun cevabını verin."

BİR HAFTA ÖNCE EDİRNE'DE KILIÇDAROĞLU'NU AÇIKLADIKLARINI SÖYLEDİ

Metamfetamin ile ilgili tartışmalar sürerken Kılıçdaroğlu'nun videosunda ve Meclis Grup toplantısında bahsettiği uyuşturucu miktarı artışına Bakan Soylu'nun 26 Ekim Çarşamba günü Edirne'de kadın muhtarlara seslenirken değindiği ve uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı. Bakan Soylu, kadın muhtarlardan özellikle rica ettiğini belirterek uyuşturucu meselesine dikkat edilmesini istedi.

'METAMFETAMİN CİDDİ BİR TEHDİTTİR'

Soylu uyuşturucu konusuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle yaklaşık 1 yıldır dile getirdiğim metamfetamin ciddi bir tehdittir. Bizler oluşturduğumuz saha vasıtasıyla şunu burada söylemek isterim. Eroinin rotasını etrafımızdaki coğrafyada değiştirdik. Eskiden Doğu Anadolu’da yakaladığımız uyuşturucunun tamamının yüzde 20’si yakalanıyordu. Geri kalanı batıda yakalanıyordu. Şimdi yüzde 76’sını Ağrı, Van ve Hakkâri’de olmak üzere 3 sınır vilayetimizde yakalıyoruz. Geri kalan yüzde 24’ü ancak batıda yakalanıyor.

'2021'DE 6 TON METAMFETAMİN YAKALANIRKEN BU YILIN 10 AYINDA 10 TONU AŞTIK'

Ciddi bir saha baskısı ortaya koyduk. Geçen yıl 26 ton eroin yakalamıştık. Toplam gümrükle beraber. Şimdi toplam ancak 6 buçuk ton yakaladık. Sebebi ise eroin rotası Afganistan ve İran üzerinden Doğu Akdeniz’e indi. Fakat şimdi ise başka bir tehlikeyle karşı karşıya kaldık. Geçen yıl toplamda 6 ton metamfetamin yakalamıştık, bir önceki yıl 3 tondu, şimdi ise 10 tonu aştık. Yani metamfetamin tehlikesi var.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN