Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na övgü: Başkanımız İstanbul'un devasa sorunlarını çözecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı açılış töreninde İBB Başkanı İmamoğlu'nun icraatlarından övgüyle söz ederek "Beylikdüzü'nde Ekrem Başkanımız orada hizmet verirken doğanın nasıl değiştiğini, vatandaş ile doğanın nasıl kucaklaştığını, yeşilin, parkların ne kadar değerli olduğunu aslında bir beton ormanı değil, beton ile yeşilin bir arada olduğunu ama barışık olduğunu bize gösterdi. Daha büyük sorumluluk aldı. İstanbul'un devasa sorunlarını çözecek. Buna inanıyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Kadıköy Belediyesi'nin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çalışmalarından övgüyle bahsederek "İsteriz ki İstanbul'un 39 ilçesi de Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer, Beylikdüzü gibi olabilsin. Beylikdüzü'nde Ekrem Başkanımız orada hizmet verirken doğanın nasıl değiştiğini, vatandaş ile doğanın nasıl kucaklaştığını, yeşilin, parkların ne kadar değerli olduğunu aslında bir beton ormanı değil, beton ile yeşilin bir arada olduğunu ama barışık olduğunu bize gösterdi. Daha büyük sorumluluk aldı. İstanbul'un devasa sorunlarını çözecek. Buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun toplu açılış törenindeki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Kadıköy Belediye Başkanımızı dinledik, yaptıklarını anlattı. Ama beni asıl mutlu eden, daha önde Kadıköy Belediye Başkanlığı yapan yol arkadaşlarına da atıf yapması. Hizmetin sürekliliği için bu son derece önemli.

'EKREM BAŞKANIMIZ İSTANBUL'UN SORUNLARINI ÇÖZECEK'

Kadıköy Belediye Başkanımız, o kadar güzel şeyler anlattı ki acaba gelip Kadıköy’e mi yerleşsek diye. Kadıköy'de 12 yıl kaldım. İsteriz ki İstanbul'un 39 ilçesi de Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer, Beylikdüzü gibi olabilsin. Beylikdüzü'nde Ekrem Başkanımız orada hizmet verirken doğanın nasıl değiştiğini, vatandaş ile doğanın nasıl kucaklaştığını, yeşilin, parkların ne kadar değerli olduğunu aslında bir beton ormanı değil, beton ile yeşilin bir arada olduğunu ama barışık olduğunu bize gösterdi. Daha büyük sorumluluk aldı. İstanbul'un devasa sorunlarını çözecek. Buna inanıyorum.

'KIRSALLA KENTİ BARIŞTIRMAK BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN GÖREVİ'

Rahmetli Çetin Altan der ki 'Kentli olmak için bir kişinin üç kuşağın kentte yaşaması lazım.' Kırsaldan kente gelirsiniz, kente yerleşirsiniz ama kırsalla ilişkileriniz devam eder. İkinci kuşak yine devam ettirir ama üçüncü kuşak kırsaldan tamamen kopar. Kentli olur. Sadece İstanbul değil, büyük metropoller, kırsaldan büyük ölçüde göç aldılar. Kırsal kültürle, kent kültürü arasında barışık bir dönem yaratmamız lazım. O kültürü alıp, kent kültürü ile harmanlamak ve kentli kültürünü, kırsal kültürü ile kavga etmeden barıştırmak belediye başkanlarımızın görevi. Bunu yapacaklar.

'İKTİDAR YUMUŞAK GÜCÜN NE OLDUĞUNU BİLMİYOR'

Kentli olmak aynı zaman yumuşak gücün ne olduğunun da farkında olmaktır. Artık dünya yumuşak güçle yani sanatla, kültürle dünyaya egemen olmak istiyor. Kendi sanatını, kültürünü dünyanın her tarafına taşımak istiyor. Düşünün, çok önemli bir ressamınızın resmi dünyanın her tarafından konuşuluyorsa konuşulan artık bir Türk ressamının yaptığı resimdir. Eğer onun bir romanı yayınlanıyor veya bir sineması dünyanın herhangi bir yerinde yayınlanıyor ve gösteriyorlar veya binlerce kişi gidip onu izleyebiliyorsa aslında o Türkiye'nin gücünü gösterir. Siyasal iktidar bunun ne kadar farkında, emin ol hiç farkında bile değil. Yumuşak gücün, sinemanın, tiyatronun, öykünün, karikatürün ne olduğunu bile aslında yeteri kadar kavramış değil. Ama bunları hep birlikte aşacağız. Asla umutsuz olmadım, olmayacağım. Sunucu arkadaşım dedi ki '450 kilometre hak, hukuk, adalet için yürüdü.' Daha o bitmedi, onu sürdüreceğiz. Hakkı, hukuku, adaleti gerçekten de 7'den 70'e içimize sindirdiğimiz zaman, o zaman kendi içinde barışık olan bir Türkiye’yi ayağa kaldıracağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN