Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK'e tepki: Erdoğan için suç işlemeyi bırakın, sorumlusu siz olacaksınız!

Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK'e tepki: Erdoğan için suç işlemeyi bırakın, sorumlusu siz olacaksınız!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜİK'in yıllık yüzde 78,62 olarak açıkladığı enflasyonun gerçekten uzak olduğunu vurgulayarak "Pazar, market ortada. TÜİK’in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir. Erdoğan için suç işlemeyi bırakın, sorumlusu siz olacaksınız!" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi haziranda yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Bu son 24 yılın en yüksek oranı olarak kayıtlara geçti. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonun yüzde 175.55 olurken haziran ayındaki tüketici fiyat endeksinin ise yüzde 8.31 arttığını bildirdi.

TÜİK'in ve ENAG'ın açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yüksek enflasyonun saklandığını belirterek tepki gösterdi.

'SORUMLUSU SİZ OLACAKSINIZ'

Kılıçdaroğlu, şu paylaşımda bulundu:

"ENAG yıllık %176 #enflasyon açıkladı, TÜİK %79. Pazar, market ortada. TÜİK’in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir. @RTErdogan için suç işlemeyi bırakın, sorumlusu siz olacaksınız!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN