Kılıçdaroğlu'ndan üçüncü dönem adaylığı açıklaması: Erdoğan, ''Cumhurbaşkanlığıma engel oluyorlar' diyecek

Kılıçdaroğlu'ndan üçüncü dönem adaylığı açıklaması: Erdoğan, ''Cumhurbaşkanlığıma engel oluyorlar' diyecek

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Erdoğan yine çıkıp meydanlara 'Cumhurbaşkanlığıma engel oluyorlar' diyecek" dedi. Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda da "Bu konuda kimsenin tereddüt duymasını istemem. Endişeli muhazakarlar. Kazanımlar elinizden alınmaz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV5 canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı konusunda açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan yine çıkıp meydanlara 'Cumhurbaşkanlığıma engel oluyorlar' diyecek. Adım gibi biliyorum. Bu tartışmayı biraz da onun için yapıyor" dedi. Kılıçdaroğlu, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın “CHP’de namazı A4 kağıtları üstünde kılıyordum” sözlerine ilişkin, “Siyasette kulvar değiştirebilirsiniz, bunu bir noktaya kadar anlayışla karşılayabilirim ama yalan söylemek, gerçekleri saptırmak asla doğru değildir. Doğruları söylemek lazım. Seccademiz var, oturur namazını kılarsın kimse bir şey demez ki” ifadelerini kullandı. Başörtüsü konusunda da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu konuda kimsenin tereddüt duymasını istemem. Endişeli muhazakarlar. Kazanımlar elinizden alınmaz. Tam tersine yeni haklar yeni özgürlük alanları açılır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"'CUMHURBAŞKANLIĞI'MA ENGEL ÇIKARIYORLAR' DİYECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığına konusunda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bir hukuk devletinde olsak bunlar tartışılmaz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararına uymam diyorsunuz. AYM'nin kararını en alttaki mahkeme uygulamıyor. Bu tablo içerisinde bu tartışmalar sadece Erdoğan'a yarar. Erdoğan çıkacak diyecek ki 'Cumhurbaşkanlığı'ma engel çıkarıyorlar.' Bu yüzden çıkar sandığı yapalım. Türkiye'de uygulanabilir bir anayasa yok. O nedenle Erdoğan'ın üçüncü kez aday olup olmayacağı entelektüel olarak tartışılabilir."

"KORKMA, SANDIĞI GETİR DİYORUZ"

Anayasayı bende biliyorum ama nereye başvuracaksınız? Biz bu gerçekten yola çıkarak diyoruz ki: 'Sandığı getir.' Milletin hakemliğine başvuracağız. Korkma, sandığı getir diyoruz. Bugün olmazsa yarın bu sandığı getirecek.

"BAHÇELİ'Yİ CİDDİYE ALMIYORUZ"

Bahçeli'nin şöyle bir özlemi var: CHP'nin kendisini hedef almasını istiyor. Biz oradan kaçınıyoruz, ciddiye almıyoruz. Bahçeli'yi ciddiye almıyoruz, o da Saray'dan talimat alıyor. Bahçeli de Anayasa değişmeden Erdoğan'ın aday olmayacağını biliyor. Değiştirsinler, güçleri yetiyorsa.

"ERDOĞAN'IN BİR AÇIKLAMASI BİR KİŞİNİN MAHKUM EDİLMESİ İÇİN YETERLİ"

"Erdoğan'ın bir açıklaması bir kişinin mahkum edilmesi için yeterlidir. Birçok örnek gösterebiliriz. Yargı bağımsız değil. Herkes çekiniyor, korkuyor yargıçlar da dahil. Tabi içinde namuslu insanlar da var. Hala hukukun üstünlüğünü savunan hakimler var. Böyle savcılar da var. Ama müthiş bir dejenerasyon var."

"BÜTÜN BAKANLARIN HİÇBİR SÖZ HAKKI YOK"

"Sayın Erdoğan'ın beklentileri karşılayacak biri Adalet Bakanlığı'na geldi dersek daha doğru demiş oluruz. Bozdağ, yukarıdan gelen emirleri doğrudan uygular. Bütün bakanların hiçbir söz hakkı yok aslında. "

"GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİN KAMUOYUNA DUYURULMASI LAZIM"

"Çankaya'da bir yerde yapacağız. Bir yuvarlak masanın etrafında oturacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin kamuoyuna duyurulması lazım. Oturup, karar alacağız. 6 lideri de buluşturan demokrasi talebidir, yapılan harcamaların hesabının vatandaşa verilmesidir. Diğer partilerin de taleplerini de liderler açıklarlar. Ben de açıklamaları takip ederim. Bugünden bir şey söylemem doğru değil."

"BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA KİMSE TEREDDÜT DUYMASIN"

Varlık nedenimiz kazanımlarımızı korumak. Bazen kazandıklarımızı da kaybediyoruz. Türkiye vatandaşlarının 3. değil 1. sınıf demokrasiye ihtiyacı var. Başörtüsü ister sokakta ister kamu kurumunda... Buradan geri adım. Hayır bu bir kazanımdır. Bu konuda kimsenin tereddüt duymasını istemem. Endişeli muhazakarlar. Kazanımlar elinizden alınmaz. Tam tersine yeni haklar yeni özgürlük alanları açılır. Kazanımlar geri alınmaz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN