Kılıçdaroğlu'ndan yeni video: Tahsildara 'ekonomist' denmez, gücenme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Sen ekonomist değil, olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun" sözleri nedeniyle 1 milyon liralık tazminat davası açmıştı. Kılıçdaroğlu yayınladığı yeni videosunda ''Sevgili şahsım tahsildara ekonomist denmez bizim memlekette, gücenme. Hem gocunacak bir şey yok'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Gerekçe olarak ise Kılıçdaroğlu'nun şu sözleri gösterildi:

"Bir taraftan tefecilere faiz ödüyorsun, diğer yandan köprüden geçmesen de havalimanından uçmasan da para ödeyeceksin. Bu paralar sadece 5’li çeteye giden paralar değil. Önümüzdeki seçimlerde hala AK Parti’ye MHP’ye oy verirseniz, bu soygunun tarafı olursunuz. Oligarklar paralarını Londra’ya götürdü. O paraları da buraya getireceğim. 5’li çetenin hamisi ve pazarlamacısının adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Keşke mahkemeye verse."

Davaya konu olan paylaşımda ise Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisiyle ilgili "O vergi memuru ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu" sözlerine yanıt vermiş, Kılıçdaroğlu, yanıtında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sen ekonomist değil, olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun. Halkın parasına göz dikmiş bir tahsildar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini mahkemeye veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yayınladığı bir video ile yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun 'Gücenme' notuyla paylaştığı videoda şunları söyledi:

''Sevgili halkım merhaba. Geçenlerde şahsım bana her zaman ki gibi hakaretler edip kendisini ekonomist ilan etti. Ben de kendisine 'olsan olsan beşli çetenin tahsildarı' olursun dedim. Beyefendi incinmiş hemen mahkemeye koşmuş. Bu tanıma ihyayi tedbir kararı çıkartmaya çalışıyor. Bizim memlekette tahsildara tahsildar derler. Çeteye de çete. Hem gocunacak bir şey yok. Bak TDK ne diyor: 'Bir kimseye veya bir kuruluş adına para toplamakla görevli kimseye tahsildar denir.' Ayıp olan şey bunu halk için yapacağın yerde beşli çete için yapman. Sevgili şahsım tahsildara ekonomist denmez bizim memlekette, gücenme''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN