Kimliği belli oldu denilen Sinan Ateş'in katili için emniyetten ilk açıklama

Kimliği belli oldu denilen Sinan Ateş'in katili için emniyetten ilk açıklama

Dün silah ile ateş edilerek öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in katil zanlısının kimliğinin bugün bulunduğu iddia edilmişti. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden ise konu ile ilgili ilk açıklama geldi. Ateş'in katil zanlısın Emre Can Çakıroğlu iddia edilirken, emniyet ise bu durumu yalanladı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş Ankara Çukurambar'da bir apartmandan çıktığı esnada silahlı saldırıya uğradı. Ateş, bacaklarından, boynundan ve karın bölgesinden vurulurken, Ateş'in yanındaki arkadaşı Selman Bozkurt ise omuzundan vuruldu.

Hastaneye kaldırılan Sinan Ateş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Emniyet kaynakları, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili sosyal medya platformlarında olayın şüphelisi olarak lanse edilen Emre Can Çakıroğlu isimli vatandaşın yürütülen soruşturma ile ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Emniyet kaynakları, "Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi ile ilgili sosyal medya platformlarında olayın şüphelisi olarak lanse edilen Emre Can Çakıroğlu isimli vatandaşımızın yürütülen soruşturma ile ilgisi bulunmamaktadır. Soruşturmanın hiçbir safhasında adı geçmiyor, gözaltına alınan şahıslardan değil. Paylaşımlara dikkat edilmesi ilgisiz kişilerin hedef gösterilmemesi önem arz ediyor" uyarısını yaptı.

3 GÖZALTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü ise cinayetin üzerinden 24 saat geçmeden, olayın faili olduğu değerlendirilen zanlı ile olaya karışan iki şüphelinin de aralarında bulunduğu üç zanlıyı gözaltına aldı.

0x0-eski-ulku-ocaklari-baskani-sinan-atesin-oldurulmesi-ile-ilgili-emniyet-kaynaklarindan-aciklama-1672484453678.jpeg

SALDIRIDAN İKİ ÖNCE PAYLAŞIM

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sinan Ateş'in, olaydan iki saat önce, Twitter'da yaptığı paylaşımla İzmir'de 2015 yılında uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Tarih bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu andığı görüldü. Ateş, paylaşımında, "Şafağın hiç sökmeyeceğini düşündüğünüz anlarda aklınıza 40 çerisiyle Çin sarayını basan Kürşat, idealleri uğruna dağlara çıkan Enver, işgal donanmasına bakıp 'Geldikleri gibi giderler' diyen Mustafa Kemal, 30 kişi kalsak da mücadelemiz sürecek diyen Fırat gelsin" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN