Kira düzenlemesi için flaş karar! Devlet kiracıların yanında olacak: Bunu yapan ev sahipleri yandı

Kira düzenlemesi için flaş karar! Devlet kiracıların yanında olacak: Bunu yapan ev sahipleri yandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artışına dair düzenlemeye ilişkin, "Tertiplediğimiz yasa taslağı teklifimiz nihai aşamasına ulaşmış bulunmaktadır. Seçimler sonrası parlamentonun işleyişe geçmesini müteakip, bu kanun teklif taslağımızı, Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti grubuna ve parlamentoya sunacağımızı ifade etmek isterim. Bunun ardından, yasanın gerçekleşmesi süreci başlayacaktır" şeklinde beyanda bulundu.

Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'daki basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kira artışına dair beyanları hakkında sorularını yanıtlarken, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat aldıklarını dile getirdi.

"ÇALIŞMA SÜRECİ SONLANMIŞTIR, YASA TEKLİFİ SÜRECİ BAŞLAYACAKTIR"

Gerekli önlemlerin alınması doğrultusunda Adalet Bakanlığı'nın hazırlıklarının tamamlanmış olduğunu belirten Bozdağ, ek bilgiler paylaştı:

"Yasa taslağı teklifimiz nihai aşamasına ulaşmış durumdadır. Seçimlerin sona ermesi ve parlamentonun aktif hale geçmesi müteakip, bu kanun teklif taslağımızı, yasanın gerçekleşmesi temennisinde bulunarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti grubuna ve parlamentoya sunacağız. Bunun akabinde, yasanın gerçekleşmesi süreci başlayacaktır. Hazırlıklarımız şu anda sonlanmıştır. Parlamentonun aktif hale geçmesi sonrasında adımlarımızı hızlı bir şekilde atacağız. Kira anlaşmazlıklarının yargıya gitmeden arabuluculuk yoluyla çözülmesi, hem kültürümüze, hem medeniyet anlayışımıza, hem de komşuluk ilişkilerimize daha uygun olduğu için, mahkemeden önce arabuluculuğu zorunlu kılan bir yasal değişiklik gerçekleştirdik. Bu değişiklik de şu anda yürürlüktedir. Elbette bu, sonuçlarını verecektir.

FAHİŞ KİRA ARTIŞLARI

Aşırı kira artışlarına karşı vatandaşlarımızı koruma çabası içerisindeyiz, diğer yandan mülk sahiplerinin hak ve hukukunu koruyarak her iki tarafı da dikkate alacak bir denge oluşturmayı hedefliyoruz. Herkesin kabul edeceği, vatandaşlarımızın doğru bulacağı bir adımı önümüzdeki dönemde daha da güçlendireceğiz. Çünkü bazı düzenlemelerin etkinliği, yaptırımı olmadığı takdirde azalabiliyor. Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan, temmuz ayında sona erecek düzenlemenin yasalarda bir müeyyidesi yok. Bu sebeple, yeni dönemde bu konuya ilişkin özel bir müeyyide düzenlemesi getireceğimizi belirtmek isterim. Hazırlıklarımız tamamlandı. Parlamento aktif hale geldikten sonra bu düzenlemelerin yasanın bir parçası olması süreci başlayacaktır."

"HEP BERABER TANIKLIK EDECEĞİZ"

Bozdağ, "Yasanın yürürlüğe girmesi sonrasında kamuoyunda bir rahatlama yaşanır mı?" şeklinde yöneltilen soru üzerine, yasanın uygulanmaya başlandıktan sonra bu durumun hep birlikte gözlemleneceğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN