Kiracı ve ev sahipleri pusuda bekliyor! 1 Eylül'den itibaren kiralarda yeni dönem başlıyor

Kiracı ve ev sahipleri pusuda bekliyor! 1 Eylül'den itibaren kiralarda yeni dönem başlıyor

Son zamanlarda, kiracılarla mülk sahipleri arasında sürekli bir uyuşmazlık rüzgarı esti. Kazançlarını artırmayı hedefleyen mülk sahipleri, daha uygun bir konut bulamayan ve dolayısıyla mevcut konutlarını terk etmeyen kiracılarla devamlı olarak çatışıyor! Ama tarih kesinleşti..

Sonraki eylemleri belirleyecek olan kilit haber, Temmuz'da sona erecek olan yüzde 25'lik kira artış limitinin ardından geldi. Bu kısıtlamanın bitişi sonrası ne olacak? Mülk sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilimi nasıl hafifletecek stratejiler uygulanacak?

Seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuyu temelden çözecek önlemleri alması bekleniyor. Yakın gelecekte, Temmuz ayında sona erecek olan kira sınırlamasının devamlılığını sağlama konusu gündeme geliyor. Ek olarak, bakanlık tarafından yapılan duyuruda, memur maaşlarına ve yaşanılan illere bağlı olarak kira yardımının sağlanacağı belirtildi.

2-002.jpg

TARİH BELİRLENDİ: 1 EYLÜL’DE İVME KAZANIYOR

Kiracılar ve mülk sahipleri arasındaki çatışmaların çözülmesine yönelik olarak, 1 Eylül itibariyle yeni bir çağ başlıyor. Bu çerçevede, mülk sahipleri artık kiracılara karşı doğrudan dava açamayacaklar. Artık ilk adım herkesin mutlaka arabulucuya başvurması olacak. Bu durumun mahkemelerdeki yükü hafifletmesi planlanıyor. Eğer bu aşamada bir çözüm bulunamazsa dava açılacak.

KİRA FİYATINI AŞIRI ARTIRANLARA CEZA

Kira fiyatını aşırı derecede artıranlar ciddi cezalarla karşılaşacaklar. Adalet Bakanlığı'nın konuya ilişkin çalışmalarına göre, bu kişilere üç aşamada hapis, adli para ve idari para cezalarının uygulanması bekleniyor. Bu uygulama ile taşınmazın konumu, metrekaresi, durumu ve kat numarası dikkate alınarak değeri belirlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN