Kiracılar derin bir oh çekiyor! Temmuz ayında başladı herkes rahatladı: Sistem tamamen değişti

Kiracılar derin bir oh çekiyor! Temmuz ayında başladı herkes rahatladı: Sistem tamamen değişti

Kirada oturmak isteyen vatandaşlar artık bu sistemi uyacak. Ev sahibi ve kiracılar için yeni sisteminde detayları paylaşıldı. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren o açıklamalar…

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz süreçte yapılan açıklamalar doğrultusunda kira sözleşmeleri için yeni bir sisteme geçileceği belirtildi. Evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri kira sözleşmelerini artık bu yöntem ile yapacak. İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren o açıklamalar…

SİSTEM DEĞİŞTİRİLDİ

Uzun süredir vatandaşı canından bezdiren kira sözleşmeleri için devlet yeni bir karara imza attı. Eylem planı doğrultusunda uygulamanın detayları paylaşılırken kiracı ve ev sahipleri için önemli kararlar alındığı belirtildi. Yeni sistem doğrultusunda kira sözleşmeleri artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. Tüm bunların yanı sıra yeni düzenleme kapsamında çalışmaların devam ettiği belirtilirken bu uygulama ile birlikte kayıtdışlılığın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

ev-sahibi-kiraci.jpg
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yapılarak 900 önergenin değerlendirildiği vurgulandı. Açıklama ile birlikte 2023'te 2025 dönemi için “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nın yürürlüğe girdiği aktarıldı.


KAYITDIŞI SÖZLEŞMELERE SON

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kira sözleşmeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Projenin detaylarını açıklayan Bakan Nebati şu sözleri dile getirdi:

"Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz"

kira-sozlesmeleri.jpg


Bakanlık tarafından yapılan düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Bu kapsamda kiracılarda derin bir nefes alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN