Kırmızı bültenle aranan şahıs Adana'da yakalandı: 20 bin lira kefaletle serbest kaldı

Kırmızı bültenle aranan şahıs Adana'da yakalandı: 20 bin lira kefaletle serbest kaldı

İsveç'te bir cinayetle ilgili Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Irak asıllı Türk ve İsveç vatandaşı İsmail A., Adana'da yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlı, 20 bin lira kefaletle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'nın Seyhan ilçesinde polis ekiplerinin Gülbahçesi Mahallesi'nde gerçekleştirdiği denetimler sırasında şüphe üzerine takibe aldığı bir otomobilde yapılan aramada, çelik yelek, ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 12 mermi ele geçirildi. Araç sürücüsü Ahmet Y. ile yanında kimliksiz olarak yolculuk eden kişi gözaltına alındı.

Kırmızı bültenle aranıyordu, Adana'da yakalandı - 1

ARAŞTIRMALAR KİMLİKSİZ YOLCUNUN PEŞİNDE

Yapılan araştırmalar sonucunda, kimliği bulunmayan kişinin Irak asıllı Türk ve İsveç vatandaşı İsmail A. olduğu ortaya çıktı. İsmail A.'nın İsveç'te işlenen bir cinayetle bağlantılı olarak Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı belirlendi. Ayrıca, zanlının İsveç'te bir uyuşturucu çetesini yönettiği ve bu nedenle anlaşmazlığa düştüğü başka bir grupla husumet yaşadığı öğrenildi. İsveç'teki annesinin bu husumetli grup tarafından düzenlenen saldırıda öldüğü iddialar arasında yer aldı.

İsmail A.'nın dahil olduğu iki grup arasındaki çekişme, Türkiye'ye de sıçramış durumda. İstanbul Sarıyer'de 15 Eylül 2023'te yaşanan bir çatışmada olayla ilgisi olmayan yabancı uyruklu bir kişi yaralandı. Bu çatışmayı takip eden süreçte, 17 Mart'ta bir kişinin öldürüldüğü ileri sürülüyor. Bu olayların, İsveç'teki uyuşturucu çetelerinin Türkiye'deki hesaplaşmalarıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

GÖZALTILAR VE ADLİ SÜREÇ

Emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan İsmail A. ve Ahmet Y. sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, İsmail A.'yı 20 bin lira kefaletle, araç sürücüsü Ahmet Y.'yi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN