Kırmızı ışıkta geçen, EDS'ye yakalananlar yandı! Trafik cezalarına rekor zam açıklandı... Sürücüler dikkat

Kırmızı ışıkta geçen, EDS'ye yakalananlar yandı! Trafik cezalarına rekor zam açıklandı... Sürücüler dikkat

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte vergilere peş peşe zam gelmeye devam ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan son karar milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiriyor. Kırmızı ışıkta geçen ve EDS'ye yakalananlar yandı. Trafik cezalarına rekor zam geldi! En ufak hata bile pahalıya patlayacak. Peki 2024 trafik ceza ücretleri ne kadar olacak? İşte ayrıntılar haberimizde...

Ülkemizde sıkça meydana gelen ve sürücülerin çok fazla dikkat etmediği trafik ihlallerine yönelik yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. Konuyla ilgili harekete geçen yetkililer, cezaları yağdırdı. Resmi Gazete'de yayımlandı. Kırımızı ışıkta geçerek EDS'ye yakalananlar yandı. Trafik cezalarına rekor zam geliyor! Sürücüler bu zamla araçlarını kontak kapatacak. Peki 2024 trafik ceza ücretleri ne kadar olacak? Trafik cezalarına ne kadar zam geldi? İşte güncel trafik ceza ücretleri ve son dakika gelişmeleri...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlendi. MTV, trafik cezaları, pasaport, kimlik, ehliyet harçları böylece 2024 yılı itibarıyla zamlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

kirmizi-isikta-gecen-edsye-yakalananlar-yandi-trafik-cezalarina-rekor-zam-aciklandi-suruculer-dikkat-2.jpg

Tebliğde, Vergi Usul Kanunu uyarınca yeniden değerleme oranının, yeniden değerleme yapılacak yılın ekim ayında (ekim dahil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumu'nun yurt içi üretici fiyat endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olduğu ve bu oranın bakanlıkça Resmi Gazete ile ilan edilmesi gerektiği belirtildi.

TRAFİK CEZALARINA REKO ZAM GELİYOR

Alınan karar sonrası Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalara zam geleceği kesinleşti. Cumhurbaşkanı'nın, vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını yüzde 50'ye kadar azaltma ve yüzde 50'ye kadar artırma yetkisi bulunuyor.

kirmizi-isikta-gecen-edsye-yakalananlar-yandi-trafik-cezalarina-rekor-zam-aciklandi-suruculer-dikkat-1.jpg

KIRMIZIŞI IŞIKTA GEÇENLER YANDI!

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 953,4 liradan 1510 liraya çıkacak. Aynı şekilde hız sınırını yüzde 30 aşmanın cezası da 1510 lira olacak. Alkollü araç kullanımının cezası 4 bin 250 liradan, 6 bin 735 liraya yükselecek. Cep telefonuyla konuşmanın cezası da 1510 lira olacak.

HARC ÖDEMELERİ 2 KATINA ÇIKTI

Yeni dönemde A sınıfı ehliyet 825 liradan 1308 liraya, B sınıfı ehliyet harcı ise 2 bin 489 liradan 3 bin 945 liraya çıkacak. Yurt dışından getirilen telefon harcı 20 bin liradan 31 bin 692 liraya yükselecek. Bu tutar yılbaşında önceki yeniden değerleme oranında artırılarak 6 bin 91 liraya yükseltilmiş ancak yıl içinde yeni bir Cumhurbaşkanı Kararı ile 20 bin liraya çıkarılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN