Kış bu sene erken bastıracak! Kerem Ökten'den Kutup soğuğu uyarısı... Hazırlık için tarih verdi

Kış bu sene erken bastıracak! Kerem Ökten'den Kutup soğuğu uyarısı... Hazırlık için tarih verdi

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, son dakika paylaşımı ile uyardı. Kış mevsimini işaret eden uzman isim tarih vererek duyurdu. Kış mevsiminin erken bastıracağını işaret eden uzman isim, kutup soğukları hakkındaki şok eden bilgiyi paylaştı. Kış hazırlığınızı o tarihe kadar tamamlamış olun. İşte tüm detaylar...

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, kış uyarısında bulundu. Harita üzerinden yaptığı açıklamalar ile birlikte milyonların beklediği kış mevsimini işaret etti. Paylaşımında, "Size şu haritayı bilimsel olarak çok kısa açıklayabilir miyim?" ifadeleriyle tarih vererek anlattı.

KIŞ İÇİN TARİH VERİLDİ

Kış mevsimini bekleyen milyonlarca vatandaşa Kerem Ökten'den müjdeli haber geldi. Son yaptığı paylaşım ile kış severlerin yüzün güldürdü. Yaz mevsiminin aşırı sıcak ve kurak geçmesinin ardından, kar yağışları ülkemiz için de büyük bir önem taşıyor. Barajlarda yaşanan kuraklık nedeniyle birçok baraj kullanıma kapatılırken, özellikle İstanbul ilimizde tehlikenin boyutu her geçen saniye büyüyor.

Kuraklıktan kurtulmak adına serinlik ve bol yağış beklentisi üzerine, kış paylaşımı geldi. Kerem Ökten paylaşımında bir harita kullanarak, kırmızı daire içerisine aldığı bölge hakkında açıklamalarda bulundu. Kutup soğuklarını hapseden girdabı işaret ederek, aşırı soğuk olduğunu belirtti.

f9wnzwjwmaavomj.jpg

O TARİHTE BAŞLAYACAK

Paylaştığı haritada net bir şekilde görülen mavi yuvarlak alanın, kutup soğuklarını hapseden girdap olduğunu paylaştı. Kırmızı çember ile işaret ettiği noktanın ise kısa süre içerisinde Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasından büyük bir darbe yiyeceğini işaret etti.

Kutup soğukları için tarih veren Kerem Ökten, 16 Kasım tarihini işaret ederek, "Çok soğuk. Kırmızı çember içerisindeki yerden yani Sibirya'dan darbe yemeye başlayacak. Böylece ne olacak? Kutup girdabı soğuklarını kaçırmaya başlayacak ve soğuklar etrafa yayılacak. 16 Kasım'da başlıyor. Bu sene erken başlıyor..." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN