Kış geri döndü! Bu kadar erken kimse beklemiyordu... Herkes atkısını, beresini, montlarını çıkarsın! Yarından da yakın

Kış geri döndü! Bu kadar erken kimse beklemiyordu... Herkes atkısını, beresini, montlarını çıkarsın! Yarından da yakın

Dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliği, Türkiye'de de örnekler ile karşımıza çıkıyor. Bimek bilmeyen yaz mevsiminin üzerine, kış mevsimi de erken gelecek. Uzman isimden gelen açıklama ile birlikte kışlıklarınızı çıkartmanın vakti geldi. O tarihten itibaren kış başlıyor. İşte tüm detaylar..

Yaz mevsiminin oldukça sıcak ve kurak geçmesinin ardından, kış mevsiminin de bol yağışlı ve soğuk olması bekleniyor. Sıcak yaz havalarında etkisini gösteren El Nino ile birlikte beklenen soğuklukların ülkemize daha erken girmesi bekleniyor. Uzman isim uyardı.

KIŞLIKLARINIZI HAZIRLAYIN

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkisiyle mevsimler sert geçmeye başladı. Yaz mevsiminde aşırı sıcaklıklar görülürken, kış mevsiminin de sert geçmesi bekleniyor. Meteoroloji kaynakları ve uzmanları tarafından vatandaşlara "hazırlığınızı yapın" uyarısı geldi Tarih vererek paylaşımda bulunan uzman isim kış mevsiminin etkisini göstereceği tarihi paylaştı.

Paylaşılan bilgilere göre kimse kış mevsiminin bu kadar erken gelmesini beklemiyordu. Henüz sonbahar mevsiminde olmamızdan dolayı sıcaklıkların yüksek olması ise vatandaşı tedirgin ediyor. Sıcaklıkların ne zaman gideceği, merak konusu oldu.

f6m7fb7xsaaobkq.jpg

O TARİHTE KIŞ GELİYOR

Sonbahar mevsiminin ilk ayını bitirmeye günler kala sıcaklıkların hala arttığı görülüyor. Vatandaşlar tarafından, "Bu sene kış gelmeyecek mi?" sorusu merak ediliyordu. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile müjdeyi verdi. Kış mevsiminin o tarihten itibaren etkisini göstereceğini söyledi.

Kış mevsimi için ekim ayının ikinci haftasını işaret eden Ökten, "Ekim ayının ikinci haftasında Kış emareleri var. Böyle gelirse Kayak merkezleri de karla kaplanır..." notunu paylaştı. Ekim ayına kalmadan vatandaşlar kış hazırlığını yapmaya başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN