Kız öğrenci yurdu diye arazisini bağışladı, ihaleyle satıldı: Tam bir hukuk skandalı

Kız öğrenci yurdu diye arazisini bağışladı, ihaleyle satıldı: Tam bir hukuk skandalı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin, "kız öğrencilere yurt yapılması" şartıyla bağışlanmasına rağmen satışa çıkardığı arazinin ihalesi sonuçlandı. İnciraltı'ndaki 3 dönümlük arazinin ihalesini, 16 milyon 600 bin TL'lik bedelle Ahmet Enver Atagül kazandı. Merhum bağışçının hayatta olan oğlunun, bağışın amacına uygun olmadığı için itiraz ettiği ihaleye tepki yağarken, CHP Milletvekili Atila Sertel, olaya "Tam bir hukuk skandalı" yorumunu yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'ne (DEÜ) 2014 yılında “kız yurdu yapılması” şartıyla bağışlanan İnciraltı’ndaki 3 bin 140 metrekarelik arazinin satış ihalesi sonuçlandı. Bağışı yapan aile bireyinin itirazlarına rağmen DEÜ Rektörü ve eski AK Parti Milletvekili Fatma Seniha Nükhet Hotar'ın kararıyla satışa çıkarılan arazinin ihalesine 11 teklif verildi. 3 milyon TL muhammen (başlangıç) bedelle çıkılan ihaleyi, 16 milyon 600 bin TL ile en yüksek teklifi veren Ahmet Enver Atagül kazandı.

'TAM BİR HUKUK SKANDALI'

DEÜ öğrencilerinin çok ciddi barınma sorunu yaşadığı İzmir'de yurt yapımı için bağışlanan arazinin bu şekilde satılması tepkilere neden oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bağışçı ailenin yaşayan bireyinin de bu arazinin satılamayacağını yazılı olarak beyan etmesine rağmen ihaleye çıkılması, tam bir hukuk skandalıdır. Eğer halen hukuk varsa bu ülkede, bu şartlı bağışın satışına onay verilmeyecektir. Bugün olmazsa bile yarın, bu satış kararı adaletten geri döner. Rahmetlinin isteğinin, vasiyetinin de yok sayılması çok acı bir durumdur. Her şey para, rant değildir. Özelikle DEÜ kampüsünün olduğu Buca bölgesinde kız öğrencilerin ciddi barınma sorunu var. Arazi de bunun için bağışlandı. Ama buna rağmen bu skandal ihaleye çıkıldı. Hukuk yok sayıldı."

BAĞIŞÇININ OĞLU DİLEKÇEYLE İHALEYE İTİRAZ ETMİŞTİ

Araziyi bağışlayan merhum Ferhan Şahinci'nin ABD'de yaşayan oğlu Erin Şahinci, İzmir Valiliği ve DEÜ Rektörlüğü'ne gönderdiği dilekçede, "Ferhan Şahinci, 17.08.2020 tarihinde vefat etmiştir. Halen konu ile müvekkilin oğlu ve taşınmazın bağış yapıldığı tarihte 4’te 3 oranında hissedarı olan Erin Şahinci ilgilenmektedir. İlgili taşınmazın satılması amacıyla gerçekleştirilecek 02.12.2022 tarihli 'bağışlamanın amacına uygun olmayan' ihalenin iptali ile taşınmazın iadesi yönünde dava açılacak olup, telafisi mümkün olmayan zararlar doğmaması için dava neticesine kadar söz konusu ihalenin durdurulmasını istiyoruz” ifadelerine yer vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN