Kocaelin'de yeni tramvay hattı! Yeni güzergah yarın açılıyor: Trafik sorununa bir neşter daha

Kocaelin'de yeni tramvay hattı! Yeni güzergah yarın açılıyor: Trafik sorununa bir neşter daha

Son dönemlerde artan trafik sorununa bir neşter daha geldi. Kocaeli ilimizde yeni tramvay hattı duyuruldu. Yeni güzergah yarından itibaren açılırken, vatandaşın hastane yolculuğu 15 dakikaya kadar düşecek. İşte yeni güzergah...

Yeni tramvay hattı müjdesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğu'ndan geldi. Kocaeli için yapılan yeni güzergah yarın itibariyle açılacak. Kocaeli'nin ilçesi İzmit'te artan trafik sorununa yeni tramvay hattı neşter olacak. İşte tüm detaylar...

5 İSTASYONDAN OLUŞACAK

Bakan Uraloğlu'ndan gelem müjdeli haberle beraber, İzmit halkının Kocaeli Şehir Hastanesi'ne olan yolculuğunun 15 dakikaya kadar düşmesi bekleniyor. Kocaeli Şehir Hastanesi ile İzmit'i birbirine bağlayacak olan bu hattın yarın itibariyle hizmete açılması bekleniyor. Açıklamalara göre, bu hatta günlük 210 bin vatandaşın hizmet görmesi tahmin ediliyor. Yeni tramvay hattının Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi olmak üzere 5 istasyondan oluşacak. Projenin yapımının ise bir buçuk yıl kadar bile sürmediği paylaşıldı.

20240316-2-63018638-98839455.jpg

PLAJYOLU TRAMVAY HATTIYLA ENTEGRE OLACAK

İzmit'te artan trafik sorununa dikkat çeken Bakan Uraloğlu, bu projenin trafik sorununa neşter olacağını belirtti. Yeni hattın, Otogar istasyonundan başlayan Plajyolu tramvay hattıyla entegre edileceği de duyuruldu. Uraloğlu, 2003 yılından itibaren kent içi raylı sistemlerde büyük ilerleme kaydettiklerini söyleyerek ekledi. Kocaeli için değil, İstanbul ve Bursa için de konuştu.

20240316-2-63018638-98839453.jpg

İSTANBUL TRAFİĞİNE ÇÖZÜM OLACAK PROJE

Toplamda 416 kilometre kent içi raylı sistemlerine ait projelerinin tamamlandığını açıkladı. İstanbul, Kocaeli ve Bursa için toplamda 60,7 kilometrelik raylı sistem hattının yapım çalışmalarının sürdüğünü de vurguladı.

Büyükşehirlerde yaşanan tarfik sorununa dikkat çeken Uraloğlu, yaşam kalitesinin düşmemesi için kritik öneme sahip olduğuna değindi. Bakanlık olarak şehir ve belediye ayrımı yapmadan çalışmalara devam edildiğinin de altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN