Komşu ülkede büyük felaket! Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale dikkat: Hızla yayılıp öldürüyor

Komşu ülkede büyük felaket! Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale dikkat: Hızla yayılıp öldürüyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıklar hızla yayılmaya başladı. Koronavirüsün ardından bir salgın hastalık daha çıktı. Bu sefer yan komşumuzdan korkutan haber geldi. Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumunun (EODY), Kerkira Adası'nda leptospiroz salgını ihtimaline karşı çalışma başlatılmasını istediğini bildirdi. Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale dikkat! Hızla yayılıp büyüyor. Hemen önlem alın! İşte detaylar haberimizde...

Havaların serinlemesiyle birlikte salgın hastalıklar hızla yayılmaya başladı. Tüm dünyanın diken üstünde geçirdiği koronavirüsün ardından korkutan bir haber daha geldi. Komşu ilde büyük felaket! Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale dikkat. Hızla yayılıp büyüyor. Önlem alınmazsa sonumuz felaket!

KOMŞU İLDE BÜYÜK FELAKET! BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yunan Devlet Televizyonu ERT’nin son dakika haberine göre, 22 Eylül’de Kerkira Adası’nda hayatını kaybeden bir kişinin ölüm nedeninin bakteriyel bir hastalık olan leptospiroz olduğu belirtildi. Gelen haber sonrası Yunan yetkililer Bölge Valiliği Sağlık Genel Müdürlüğünden salgın hastalık ihtimaline ilişkin araştırmada bulunmasını ve dezenfeksiyon ile haşere ilaçlama çalışması yapmasını istedi.

hghghg-2023-09-26t103514-716.jpg

EDİRNE, İSTANBUL, TEKİRDAĞ'DA YAŞAYANLAR DİKKAT: BELİRTİ VERMEDEN HIZLA İLERLİYOR

Leptospira adı verilen bakterilerin neden olduğu leptospiroz hastalığı, hiçbir belirti vermeyebileceği gibi, baş ağrısı, kas ağrısı, yüksek ateş, akciğerde kanama, menenjit gibi belirtiler de gösterebiliyor.

LEPTOSPİROZ HASTALIĞI NEDİR?

Leptospiroz; Weil hastalığı, domuz çobanı hastalığı, pirinç tarlası hastalığı, bataklık ateşi olarak da bilinen, leptospira cinsi bakterilerin oluşturduğu bir hastalıktır. Leptospiroz en çok yaz sonu, ilkbahar başında görülür. Salgınlar, sel baskını gibi çevresel değişiklikler sonrasında kemiricilerin şehirlere yönelmesi sonucu hastalık artabilir.

jhhjhj-81.jpg

LEPTOSPİROZ HASTALIĞI BULAŞICI MI?

En sık bulaşma yolu, mikrobun bulaşmış olduğu göl, havuz, kanal suyu, bataklık ve pirinç tarlalarındaki sularla temas sonucu derideki yaralardan, ağız, burun ve göz mukozalarından mikrobun alınmasıdır. Şiddetli yağmurlar sonucu oluşan sel sularıda leptospiralar için uygun ortamlardır ve salgınlar gözlenebilir. Bu doğal felaketlerden sonra dere, akarsu ve kirli su birikintilerinin kenarında çıplak ayakla yürümek ve yiyecek hazırlanan yerlerde kemirici hayvanların görülmesi en önemli risk faktörleridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN