Köyde bir arsa ya da tarla, Mısır'daki amcadan bir miktar para... İşte size miras kalmış mı öğrenmenin yolu!

Köyde bir arsa ya da tarla, Mısır'daki amcadan bir miktar para... İşte size miras kalmış mı öğrenmenin yolu!

Size kalan bir miras var mı yok mu hiç düşündünüz mü? Özellikle de ekonomik sıkıntılar çeken insanlar sık sık "Keşke bir yerlerden bir miras kalsa da kurtulsam" diye iç geçirir ancak bilindiği üzere size kalan bir miras her zaman devlet tarafından bildirilmiyor. Bu yüzden miras kalıp kalmadığını kendiniz öğrenmeniz gerekiyor. Peki miras sorgulama nasıl yapılır? "Bana miras kaldı mı?" diye soranlar için işte miras sorgulama ekranı...

Akrabanız veya kan bağı olmayan kimseler tarafından size bir miras kalıp kalmadığını merak ediyor musunuz? Peki miras sorulama işlemleri nasıl yapılır? Miras kalıp kalmadığı nasıl öğrenilir? İşte cevabı...

MİRAS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Her şeyden önce eğer size vasiyetle bir mal veya para bırakılmış ise mirasta hak sahibi olduğunuzu kanıtlamanız için de miras sorgulama yaptırmanız gerekiyor. Peki, e-devlet miras sorgulama nasıl yapılır?

miras-hakki.jpg

E-DEVLET MİRAS SORGULAMA DETAYLARI

Size miras kalıp kalmadığını öğrenmek için yapmanız gereken işlemler şöyle:

1. Resmi e-Devlet sitesine girin. Siteye girmek için TC. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi ilgili alanlara yazmanız ve giriş butonuna tıklamanız gerekir. Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz.

2. Giriş yaptıktan sonra arama butonuna “Veraset İlami Sorgulama” yazın ya da doğrudan https://www.turkiye.gov.tr/adalet-veraset-ilami-sorgulama linkine tıklayarak miras sorgulama sayfasını açın.

3. Bu noktada en önemli detay size miras bırakabileceğini düşündüğünüz kişinin T.C. Kimlik numarasını bilmeniz gerektiğidir. Eğer bilmiyorsanız hiçbir işlem yapamazsınız.

4. Miras bırakanın T.C. kimlik numarasını girdikten sonra sorgula butonuna tıklayarak devam edin.

Bu işlemden sonra size o kişi tarafından bırakılan bir miras varsa listelenecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN