KPSS 60 puanı olanlar dikkat! O belediye 220 personel alımı yapıyor! O şartı sağlamak yeterli! Zabıta, itfaiye eri…

KPSS 60 puanı olanlar dikkat! O belediye 220 personel alımı yapıyor! O şartı sağlamak yeterli! Zabıta, itfaiye eri…

Türkiye'nin 81 ilinde yapılan personel alımları yakından takip ediliyor. KPSS 60 puanı olan adaylar o belediyede işbaşı yapacak. Toplam 220 adet zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapılacağı duyuruldu. İşte personel başvuru detayları…

Birçok belediye tarafından yapılan personel alımları dikkat çekerken Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşın yüzünü güldürdü. KPSS’den en az 60 puan alan adaylar bir bir kadrolara yerleşiyor. Zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapılacağı belirtilirken başvuru detayları da tek tek açıklandı. İşte personel başvuru detayları…


PERSONEL BAŞVURU DETAYLARI NELERDİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama doğrultusunda belediye bünyesinde çalışacak zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapılacağı belirtildi. 220 kişilik kadro belirlenirken 100 itfaiye eri ve 120 zabıta memuru alınacağı aktarıldı.
657 sayılı devlet memurları kanununa göre yapılacak personel alımları kapsamında adaylardan istenen şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Kamu haklarından mahrum olmaması,
  • Herhangi bir suç kaydının bulunmaması,
  • Genel başvuru şartlarını sağlıyor olması,
  • Erkek adayların askerlik görevini tamamlamış olması ya da askerlikle ilişiğinin bulunmaması şartları isteniyor.

itfaiye.jpg

İTFAİYE ERİ VE ZABITA MEMURU ALINACAK

Belediye tarafından yayınlanan ilan kapsamında adaylardan istenen özel şartlarda açıklandı. Adayların mezun oldukları okula göre öğrenim şartını taşıması gerekmektedir. 2022 KPSS puanının belirlenen asgari tutarda olması. Bu kapsamda adayların en az KPSS 60 puanının bulunması gerekmektedir. Adaylar için boy ve kilo şartı istenirken itfaiye eri için adayların herhangi bir sağlık sorununun da bulunmaması gerekmektedir.


Başvurular kapsamında adayların C sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerektiği vurgulandı. Zabıta memuru kadrosuna başvuruda bulunacak adayların ise B sınıfı ehliyete sahip olması gerekiyor. Belediye bünyesinde yapılacak personel alımları için henüz net bir tarih belirlenmedi. Adayların başvuru şartlarını sağlaması durumunda başvuruların başladığı tarihten itibaren ilana başvuru yapabileceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN