KPSS önlisans ne zaman, saat kaçta, hangi gün? KPSS önlisans sınavı kaç saat sürüyor?

KPSS önlisans ne zaman, saat kaçta, hangi gün? KPSS önlisans sınavı kaç saat sürüyor?

2022 KPSS önlisans tarihi belli oldu. Başvuruları geçen aylarda alınan KPSS önlisans sınavından yüksek puan alan adaylar, kamu kurumlarına atanmak için başvuru yapabilecek. İşte, KPSS önlisans çıkmış sorular...

KPSS önlisans soru dağılımı, sınava girecek adaylar tarafından araştırılıyor. 120 sorunun sourlduğu KPSS önlisans sınavında, genel kültür ve matematik soruları adaylara yöneltiliyor.

2022 KPSS ÖNLİSANS SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?

2022 KPSS önlisans sınavı 9 Ekim 2022 Pazar günü ülke genelinde gerçekleşecek. Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan sınav 10.15'te başlayacak ve 12.15'te sona erecek.

2022 KPSS ÖNLİSANS KAÇ SORU?

2022 KPSS önlisans sınavında adaylara toplam 120 soru sorulacak. Genel Kültür'den 60, Genel Yetenek'ten 60 soru sorulacak olan sınavda soru dağılımı ise şöyle:

GENEL YETENEK

Türkçe: 30 soru
Matemati ve Geometri: 30 soru

GENEL KÜLTÜR

Tarih: 27 soru
Coğrafya: 18 soru
Vatandaşlık: 9 soru
Güncel Bilgiler: 6 soru

2022 KPSS ÖN LİSANS SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2022 KPSS önlisans sınavına katılacak adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden edinebilecek.

Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

KPSS ÖNLİSANS ÇIKMIŞ SORULAR İNDİR (PDF)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN