KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75 puanla nereye girebilirim? Düşük puanla atama yapan yerler

KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75 puanla nereye girebilirim? Düşük puanla atama yapan yerler

Devlet kurumlarında memur olmak isteyen adaylar, KPSS sonucuna göre 50, 55, 60, 65, 70, 75 puan ile nereye atama olabileceğini internette araştırıyor. KPSS'nin lisans oturumları tamamlandı. İşte, KPSS düşük puanla başvuru yapılabilecek kurumlar...

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları tamamlandı. Şimdi sıra tercih dönemine geldi. KPSS lisans sınavına giren yüz binlerce aday, düşük puanla nerelere girebileceklerini araştırmaya başladı. İşte, 50, 55, 60, 65, 65, 70, 75 KPSS puanıyla alım yapacak kurumlar...

KPSS ATANMAK İÇİN NE KADAR PUAN GEREKİR?

KPSS atama puanları kurumlara göre değişmektedir. Kamu memur atamalarında KPSS en düşük taban puanı 97 olurken, hemşireler 94 KPSS puanı ile atanmakta. Önceki yıllara bakıldığında büro personeli 93 KPSS puanı ile atanırken, bilgisayar işletmeni 93, öğretmen, diyetisyen, şoför, çocuk eğitimcisi, sağlık memuru en az KPSS atanma puanı 93 olarak karşımıza çıkmakta.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ATAMALARI TABAN PUANLARI

DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KPSS ATAMALARI TABAN PUANLARI

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KPSS ATAMALARI TABAN PUANLARI

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATAMALARI TABAN PUANLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI KPS ATAMALARI TABAN PUANLARI

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 2020 ATAMALARI TABAN PUANLARI

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2020?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları için Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) takvimini açıkladı. 2020 KPSS Lisans Alan Bilgisi oturumlarının gerçekleştirilmesinden sonra sınav sonuçları ilan edilecek.

ÖSYM sınav takvimine göre, KPSS sınav sonuçları 22 Ekim 2020 Perşembe günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesi ve mobil uygulamasından öğrenebilecekler. Sınav sonuçlarına erişim için adayların TC kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yapmaları yeterli olacak.

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sonuçları: 22 Ekim 2020

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sonuçları: 22 Ekim 2020

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sonuçları: 22 Ekim 2020

KPSS Önlisans sonuçları: 26 Kasım 2020

KPSS Ortaöğretim sonuçları: 24 Aralık 2020

KPSS DHBT sonuçları: 27 Ocak 2021

2020 KPSS SINAV SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KPSS ATAMALARI NE ZAMAN YAPILIR?

KPSS atamaları kamu kurum ve kuruluşların boş kontenjanlarını ÖSYM bildirdikten sonra ÖSYM kadrolu ya da sözleşmeli ataması yapılmak istenen kurumların olduğu KPSS atama tercih kılavuzunu yayınlar. ÖSYM'nin tercih kılavuzunu yayınladıktan sonra lisans mezunları KPSS P3 puanları üzerinden kendilerinin seçmek istediği kadrolar için tercihte bulunur. ÖSYM de tercih edilen kadrolara KPSS puanına göre yerleştirme yapmakta. Öğretmen adayları KPSS P3 puanları üzerinden kamu kurumlarının memur kadrolarına da başvuruda bulunabilirler. Kısacısı KPSS atamalara ilişkin tercih ve yerleştirme takvimi ÖSYM tarafından açıklanır ve yayınlanır. Kamuoyuna duyurulan tarihler arasında ise KPSS tercih ve yerleştirme başvuru takvimi işlemiş olur.

2020 KPSS LİSANS SORU KİTAPÇIĞI YAYINLANDI MI?

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 KPSS LİSANS SINAVI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

KPSS P1 P2 P3 PUANLARI NEDİR VE NASIL HESAPLANIR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (106)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
106 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN