KPSS'den 55 puan alanlar işe alınacak! Devlet kurumlarına tam 3700 personel alımı yapılacak: Başvuru şartları açıklandı

KPSS'den 55 puan alanlar işe alınacak! Devlet kurumlarına tam 3700 personel alımı yapılacak: Başvuru şartları açıklandı

Memur olmak isteyenler dikkat! KPSS'den 55 puan almanız yeterli olacak. Son dakika olarak milyonlarca vatandaşa duyurdular. Farklı kadrolarda olmak üzere kamu kurumlarına, belediyelere ve hastanelere tam 3 bin 700 personel alımı olacak. Başvuru şartları tek tek açıklandı. Bu fırsat kaçmaz! Peki başvuru şartları neler? Hangi alanlarda alım yapılacak? İşte tüm detaylar haberimizde...

Son dönemde iş ilanları vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. Yayınlanan son personel alımı ilanı ise milyonlarca kişiyi heyecana boğdu. KPSS'den 55 puan alanlar işe alınacak! Farklı kadrolarda olmak üzere kamu kurumlarına, belediyelere ve hastanelere tam 3 bin 700 personel alımı olacak. Başvuru şartları açıklandı. Geç kalmadan hemen sizde evraklarınızı tamamlayın. İşte detaylar.

BİNLERCE PERSONEL ALIMI OLACAK! KPSS'DEN 55 PUAN ALMANIZ YETERLİ

İşe girmek isteyen milyonlarca kişi Cumhurbaşkanlığı kariyer kapısı ve İŞKUR üzerinden yapılan son dakika açıklamalarını yakından takip ediyor. Gelen son dakika iş ilanı haberi ise herkesi sevince boğdu. Son dakika açıklamasında birçok kamu kurumuna, belediyelere ve üniversite hastanelerine güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, büro personeli, memur, işçi ve sağlık görevlisi gibi pek çok kadroda istihdam edilmek üzere personel ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. KPSS'den 55 puan almanız yeterli.

hjhjhj-2023-05-28t114619-782.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İlanlara başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru genel şartları şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu ve benzeri durumu bulunmamak.
  • Erkek adaylar için askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması sonucunun olumlu olması.
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN