Kredi kartı kullananlar dikkat: Limit artışı kısıtlanıyor! Bankalar limit artırmak için bu veriye bakacak

Kredi kartı kullananlar dikkat: Limit artışı kısıtlanıyor! Bankalar limit artırmak için bu veriye bakacak

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme sinyali, Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan'dan geldi. 2024 yılında kredi kartlarına ne tür kısıtlamalar getirileceği hakkın açıklamalarda bulunan ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, "Lükse kaçan ürünlerde düzenleme yapılabilir" dedi. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu toplantısında kredi kartı harcamalarındaki artışı kontrol altına almak için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Kulislerde, düzenlemelerin yerel seçimler sonrasında hayata geçirilebileceği konuşulurken, kredi kartı düzenlemesinin ayrıntıları hakkında ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi'den bir açıklama geldi.

CNN Türk'te konuşan Prof. Dr. Abdulkadir Develi, kredi kartı harcamalarında enflasyonun ötesinde artışlar yaşandığına dikkat çekerek, "Bu nedenle, bu güçlü talebin enflasyon üzerinde bir baskısı var" dedi.

KREDİ KARTI LİMİT ARTIŞI ENFLASYONA BAĞLI OLACAK

Prof. Dr. Abdulkadir Develi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Lüks tüketimi teşvik eden, genellikle yüksek gelir grubundan kişileri hedefleyen kısıtlamalar getirilebilir.

Düşük gelirli vatandaşlar göz önünde bulundurularak, enflasyon artışıyla uyumlu bir şekilde limit artışları düşünülebilir.

Enflasyonla birlikte kredi hacminde artış beklenir. Ancak burada önemli olan, bu artışı kontrol altında tutmaktır.

Fiyatlar artarken, kredi kartı limitlerinin sabit kalması, ücretli çalışanlar için zorluk yaratabilir.

Cep telefonu gibi lüks tüketim ürünlerinde tüketimi azaltmaya yönelik düzenlemeler yapılabilir. Bu tür düzenlemeler, ithalatı ve tüketimi olumlu yönde etkileyebilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN