Kredi kartında puan olanlar dikkat! O tarihte kadar kullandınız kullandınız, yoksa hepsi silinecek

Kredi kartında puan olanlar dikkat! O tarihte kadar kullandınız kullandınız, yoksa hepsi silinecek

Kredi kartında puan biriktirenler dikkat! O tarihe kadar kullanın, yoksa hepsi silinecek! Puanlarınızın yanmamasını istiyorsanız acele edin! Son kullanım tarihi açıklandı...

Yılbaşı coşkusuyla birlikte, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerde dikkat edilmesi gereken bir konu ortaya çıktı. A Haber'e konuk olan Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, şirketlerin müşterilere sunduğu sadakat kartlarındaki puanların 31 Aralık'a kadar kullanılması gerektiğini ve aksi takdirde 1 Ocak 2024'te para puanlarının hesaplardan silineceği uyarısında bulundu.

Güllü, bu uyarıların tüketicileri endişelendirdiğini belirterek, aslında böyle bir sıfırlama söz konusu olmaması gerektiğini ifade etti. Eğer tüketiciye kart veya puan verilirken yıl sonu sıfırlanacaksa, bu durumun sözleşme veya uyarı ile açıkça belirtilmesi gerektiğini vurguladı.

HAKLARINIZI SONRAKİ YILA TRANSFER EDİLMESİNİ TALEP EDEBİLİRSİNİZ

kredi-karti-puan.webp

Kazanılmış hakların silinemeyeceğini hatırlatan Güllü, Türk Borçlar Kanunu'na göre hakların 10 yıl boyunca korunduğunu belirtti. Bu nedenle, tüketicilere yıl sonu gelmeden önce puanlarını kullanmalarını tavsiye etti. Eğer puanlar kullanılamıyorsa, banka veya anlaşmalı firmaya başvurarak bu hakların bir sonraki yıla transfer edilmesini talep etmeleri önerisinde bulundu.

Firmalara ise sıfırlama yerine bir sonraki yıla aktarım sağlamaları çağrısında bulunan Güllü, bu durumu kabul etmeyen firmaların tüketicilere yol göstermek adına E-devlet veya hakem heyetlerine başvurarak kullanılamayan puanların iadesi için başvuru yapabileceklerini söyledi. Tüketicilere düşen görevin, haklarını bilmek ve korumak olduğunu vurgulayan Güllü, alışveriş tutkunlarını bilinçli hareket etmeye çağırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN