Kuvvetli Sağanak Geliyor! Meteorolojiden alarm Üzerine Alarm... İşte Kabusu Yaşayacak İller...

Kuvvetli Sağanak Geliyor! Meteorolojiden alarm Üzerine Alarm... İşte Kabusu Yaşayacak İller...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumunu tahminini açıkladı. Yağmurlu hava İstanbul'da etkisini sürdürecek mi? tatil bölgelerinde hava nasıl olacak? İşte meteorolojinin 5 günlük hava durumu tahmini.

Günlük hava durumu tahminleri özellikle tatil planı yapanların yanıtını aradığı bir durum.

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde etkisini gösteren yağmur ne kadar etkili olacak? İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde hava durumu nasıl olacak? İşte gün gün hava durumu tahmini.

Meteorolojinin 9-10-11-12 Ağustos 2022 tarihli raporuna göre; yağışlı havalar bir süre daha belirli bölgelerde devam edecek. Meteorolojiye göre megakent İstanbul'u etkisi altına alan yağışlı havanın önümüzdeki günlere de birçok ilde etkili olacağı kaydedildi.

kuvvetli-yagmur1.jpg

BU KENTLERDE YAŞAYANLARA UYARI ÜSTÜNE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminine göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu hava gözlenirken, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Osmaniye, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri ile Adana ve Erzurum'un kuzey, Hatay'ın kıyı, K. Maraş'ın batı, Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

saganak-yagislar.jpg

TURİZM BÖLGELERİNDE SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT

Meteoroloji verilerine göre öğle saatlerinden sonra Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta ve Burdur çevreleri ile Kütahya'nın güney, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'nın iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sel baskınlarına karşı uyarı yaparak vatandaşların yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

MARMARA'DA KUVVETLİ RÜZGAR VAR

Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİ GENEL MÜSÜRLÜĞÜ 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ

hava-durumu-1.jpg9 Ağustos 2022 hava durumu

hava-durumu-2.jpg10 Ağustos 2022 hava durumu

hava-durumu-3.jpg11 Ağustos 2022 hava durumu

hava-durumu-4.jpg12 Ağustos 2022 hava durumu

hava-durumu-5.jpg13 Ağustos 2022 hava durumu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN