KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? e-Devlet KYK yurt başvuru sorgulama sayfası

KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? e-Devlet KYK yurt başvuru sorgulama sayfası

2022 yılı KYK yurt başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından eylül ayı içerisinde açıklanması öngörülüyor. Hayat pahalılığı nedeniyle zor günler geçiren üniversite öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) uygun fiyatlı yurt hizmetinden faydalanmak için başvurularını tamamladı ve KYK yurt başvuru sonuçları için beklemeye koyuldu. İşte, e-Devlet KYK yurt başvuru sonuçları öğrenme ekranı...

KYK yurt başvuru sonuçları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çevrildi. Üniversite öğrencileri için Türkiye genelinde yurt hizmeti veren Kredi ve Yurtlar Kurumu, her yıl üniversite tercihlerinin tamamlanmasının ardından yurt başvurularını alıyor. Bu yıl 24 Ağustos 2022 Çarşamba günü başlayan KYK yurt başvuruları 28 Ağustos 2022 Pazar günü sona erdi.

2022 KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurt başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. KYK yurt başvurularının açıklanma tarihine ilişkin net bilgi bulunmazken, eylül ayı bitmeden KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan üniversite öğrencilerinin belli olması bekleniyor.

2022 KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

KYK yurt başvuru sonuçları GSB'nin internet sitesinden ve e-Devlet portalının www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama web adresinden kamuoyuna duyurulacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 sezonu için birinci sınıf ve ara sınıflar olmak üzere toplam 415 bin 305 öğrencinin KYK yurt başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

2022 KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) üniversite öğrencilerine verdiği burs ve öğrenim kredisi için başvurular kasım ayında alınacak. KYK burs ve kredi tarihleri netleştiği zaman Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından kamuoyuna duyurulacak.

E-DEVLET KYK YURT BAŞVURU SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN