LGS 2. nakil ne zaman? İşte liselere 2. ek yerleştirme başvuru tarihleri

LGS 2. nakil ne zaman? İşte liselere 2. ek yerleştirme başvuru tarihleri

LGS sınavının ardından liselere yerleştirme işlemleri sürüyor. Esas yerleştirmelerin ardından 1. nakil de yapıldı. Son ek yerleştirme olan 2. nakil işlemleri başvuruları ise 2-6 Ağustos 2021 günleri arasında alınacak ve yerleştirme sonuçları 9 Ağustos 2021'de açıklanacak. İşte, liselere 2. nakil ek yerleştirme başvuru sayfası...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS liselere ek yerleştirme takvimine göre, 1. nakil işleminin tamamlanmasının ardından 2. nakil işlemi ağustos ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek. MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, asıl yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 93'ünün istedikleri okula yerleştiğini, 1. nakil döneminin ardından ise bu oranın yüzde96'ya ulaştığını söyledi.

LİSE 2. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ardından öğrencileri liselere yerleştirme işlemleri sürüyor. Son ek yerleştirme olan 2. nakil başvuruları 2-6 Ağustos 2021 tarihleri arasında e-Okul üzerinden yapılabilecek. 2. nakil sonuçları 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü MEB tarafından ilan edilecek.

LİSE NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, tercihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan tarihlerin içerisinde yapacak.

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Tercih işlemleri, Bakanlığın www.meb.gov.tr veya eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

HERHANGİ BİR OKULA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NEE YAPACAK?

2. yerleştirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021 Cuma günü yerleştirme süreci tamamlanacak.

MEB LGS 2. NAKİL BAŞVURU EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN