AÖL telafi sınavları ne zaman? Yüz yüze mi, online mı?

AÖL telafi sınavları ne zaman? Yüz yüze mi, online mı?

Açık öğretim lisesi telafi sınav tarihleri belli oldu. 2020-2021 eğitim sezonu için kaydı bulunan fakat çeşitli nedenlerle sınava giremeyen AÖL öğrencileri için 27-28 Temmuz 2021 günlerinde MEB tarafından telafi sınavı yapılacak. İşte, AÖL telafi sınavları başvuru sayfası...

Milli Eğitim Bakanlığı, açık öğretim lisesi telafi sınavlarının online (çevrimiçi) yapılacağını açıkladı. Telafi sınavına katılma hakkı olan öğrencilerin kayıt yenileme ve ders atama işlemleri 'Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi' üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

AÖL TELAFİ SINAVLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ GÜN?

Açık öğretim lisesi, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı 1. döneminde yeni kayıt veya kayıt yenileme işlemlerini yaptırarak 25 Şubat-1 Mart 2021 tarihleri arasında yapılan online (çevrimiçi) sınavlara çeşitli nedenlerle katılamayan öğrenciler (Batı Avrupa ve Balkanlar Programı öğrencileri hariç) için; 27 Temmuz 2021 saat 09.30'dan 28 Temmuz 2021 saat 23.59'a kadar online (çevrimiçi) olarak telafi sınavı yapılacak.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

On binlerce öğrencinin eğitim gördüğü açık lise sınav sonuçları aol.meb.gov.tr adresinden erişime açılacak. Açık öğretim lisesi sistemine kayıt olan öğrenciler, TC kimlik numaraları ve giriş bilgilerini girerek sınavdan aldıkları notları öğrenebilecek.

AÖL SINAVINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Öğrenciler, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınavın tamamlanmasından itibaren, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi'nden ilan edilmesinden itibaren 5 takvim günü içerisinde; Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden herhangi birine kendisine ait TC kimlik numarası ile KDV dahil 30 TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü eitiraz.meb.gov.tr üzerinden yapabilecek.

AÖL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacak. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacak. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacak.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacak.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi halinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecek.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN