MEB duyurdu: Boş kalan liselerin listeleri açıklandı

MEB duyurdu: Boş kalan liselerin listeleri açıklandı

Liselerin boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı.

Liselerin boş kontenjanları ve taban puanları e-okul.meb.gov.tr üzerinden açıklandı.

LGS kapsamında merkezi yerleştirme ile öğrenci alan liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimler tablosu ile boş kontenjanlar belli oldu.

LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları da başladı. Yerleştirmeye esas 1. nakil süreci bugünden itibaren 30 Temmuz'a kadar sürecek ve sonuçları 2 Ağustos'ta açıklanacak.

NE OLMUŞTU?

LGS yerleştirme sonuçları MEB'in internet sitesinden açıklanmıştı. LGS tercihlerine göre, sınav ile girilen okulların yüzde 95'i dolmuştu. Öğrencilerin yüzde 93'ü tercih ettiği okullardan birine yerleşmişti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer de LGS yerleştirmelerinde bir önceki yıla göre çoğu alanda iyileşme yaşandığını belirterek "2020'de sınavsız yerel yerleştirmede öğrencilerin ilk üç tercihinden birisine yerleşme oranı yüzde 91,6'ydı, bu yıl oran yüzde 91,98'e yükseldi" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN