AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2021 açık lise ek sınav ve kayıt yenileme tarihleri

AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2021 açık lise ek sınav ve kayıt yenileme tarihleri

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) online ek sınavları ve yeni kayıt takvimi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. İşte, lise eğitimine açıktan devam eden açık lise öğrencilerinin merakla beklediği AÖL kayıt yenileme ve ek sınav tarihleri...

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ek sınav tarihleri ve kayıt yenileme işlemleri, sınava katılım sağlayacak adaylar tarafından araştırılırken sevindiren haber Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) geldi. Ağustos ayında başlayan kayıtların online sistem üzerinden yapılacak. Öte yandan ek sınav da internet ortamından gerçekleştirilecek.

2021 AÖL KAYIT YENİLEME VE EK SINAV NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021 Açık Öğretim Lisesi (AÖL) online ek sınavları ve kayıt takvimi açıkladı.

Buna göre, Açık Öğretim Lisesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı ek sınavına ait kayıt yenileme işlemleri, 9-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak.

AÖL ek sınavlar ise 16-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında online (çevrimiçi) olarak düzenlenecek.

AÇIK LİSE EK SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Ek sınava belirtilen tarihler arasında kayıt yenileyen tüm öğrenciler katılım sağlayabilmektedir.

AÖL EK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme, ders seçme ve sınav merkezi güncelleme, sınav giriş belgesi ile sonuçların yayımlanacağı tarihler ve sınav tarihleri Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanır.

AÖL sınav sonuçları için değerlendirme süreci, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir.

Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuç bilgileri aolweb.aol.meb.gov.tr sitesi üzerinden erişime açılmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarası ve daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik koduyla sonuç sorgulaması yapabilmektedir. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmemektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN