LGS başvurusu nasıl yapılır? 2019 LGS başvuru kılavuzu indir

LGS başvurusu nasıl yapılır? 2019 LGS başvuru kılavuzu indir

LGS başvurusu nasıl yapılır? sorusunun yanıtı MEB'in yayınladığı 2019 LGS başvuru kılavuzunda. LGS başvuru kılavuzunu haberimizdeki linkten indirerek inceleyebilirsiniz. Sınava girecek öğrenciler LGS başvurusunda nelere dikkat edilmeli? MEB LGS başvuru ücreti ne kadar? İşte LGS başvuruları ve kılavuzu ile ilgili merak edilen her şey...

'LGS başvurusu nasıl yapılır?' sorusunun detaylı yanıtı LGS başvuru kılavuzunda. MEB 11 Nisan'da yayımlayacağını duyurduğu kılavuzu 3 Nisan'da duyurdu. 2019 LGS başvuru kılavuzu indirmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. MEB'in yayımladığı kılavuza göre, 1 Haziran'da yapılacak LGS kapsamındaki sınav için başvurular bugünden itibaren 14 Nisan'a kadar alınacak. Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır. Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. İşte 1 Haziran 2019'da yapılacak olan LGS ile ilgili son dakika gelişmeleri...

19-04/03/lgs-2019.jpg

2019 LGS NE ZAMAN?

TEOG'un kaldırılmasının ardından ilk defa geçtiğimiz yıl uygulanan LGS sınavının 2019 yılında hangi tarihte yapılacağı belli oldu. MEB yaptığı açıklama ile birlikte, LGS kapsamındaki merkezi sınav 1 Haziran 2019 tarihinde yapılacak.

Merkezî Sınav, 01 Haziran 2018 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci bölüm 09.30'da, ikinci bölüm 11.30'da başlayacaktır.

Sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırıldı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

19-04/03/lgs-basvuru.jpg

 

LGS SORULARI NASIL OLACAK?

Sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki bölüm hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır.

Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 60 dakika olacaktır. Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecektir.

ÖRNEK LGS SORULARI İŞİN TIKLAYIN 

2019 LGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Merkezî Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekmektedir.

Öğrenciler, elektronik ortam üzerinden başvuru bilgilerini takip edebileceklerdir.

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebileceklerdir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN