Listede adı yazanlar banka hesaplarını kontrol etsin, ödemeler yatırıldı! Bakan Göktaş, sevindiren haberi paylaştı

Listede adı yazanlar banka hesaplarını kontrol etsin, ödemeler yatırıldı! Bakan Göktaş, sevindiren haberi paylaştı

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle dar ve orta gelirli hanelerde geçim sıkıntısı yaşanıyor. Devlet kurumları, kriz nedeniyle sosyal yardımların bütçesini ve kapsamını genişletti. Yakın zamanda hayata geçirilen Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri, hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılmaya devam ediliyor. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Göktaş, yazılı açıklama ile Türkiye Aile Destek Programı'nın başlangıcından bu yana hanelere sağlanan destek tutarının 48,1 milyar TL'yi aştığını belirtti.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Türkiye'nin refahını vatandaşlarla paylaştıklarının altını çizen Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri bugün hesaplara yatırıyoruz. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay 4,3 milyar TL destek vereceğiz" dedi.

Ekim 2022'de Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği'nin de Türkiye Aile Destek Programı'na eklendiğini hatırlatan Bakan Göktaş, "Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize ödeme yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gerekli şartları karşılayan vatandaşlar, e-Devlet ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvurmaları halinde Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ediliyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru internet sitesi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvuru yapabilir.

SYDV merkezleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binasının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU EKRANI

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN