Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Doruk Madencilik ve Elazığ Eti Gümüş işçilerinin Ankara’da sürdürdüğü eylemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
İşçilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önüne gitmelerine izin verilmediğini belirten Aksu, grubun ikinci kez gözaltına alındığını ve gün boyunca polis ablukası altında tutulduğunu ifade etti.
“İŞÇİLERİN MAĞDURİYETİNİ ANLATIYORUZ”
Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ile birlikte işçilerin mücadelesini sürdürdüklerini belirten Aksu, Elazığ’da çalışan madencilerin aylardır yaşadığı mağduriyeti kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını söyledi.
İşçilerin alacakları ödenene kadar eylemlerin devam edeceğini vurgulayan Aksu, ilgili kurumların sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.
“MÜFETTİŞ İŞÇİLERİ HAKLI BULDU”
Aksu, 17 Temmuz’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişinin ücretsiz izinlerle ilgili yaşanan uyuşmazlık konusunda işçileri haklı bulan bir rapor hazırladığını söyledi.
Holding yönetiminin de Bakanlığın bu doğrultuda gerekli düzenlemeyi yapması halinde ödemelerin derhal gerçekleştirileceğini bildirdiğini aktaran Aksu, “Dolayısıyla holdinge bir an önce bu paranın ödettirilmesi gerekir” dedi.
BAŞKA MADEN İŞÇİLERİ DE ANKARA’YA GELECEK
Yıldızlar Holding’e bağlı NESCO madenlerinde çalışan ve aylardır ücretlerini alamadığını belirttiği işçilerin de önümüzdeki günlerde Ankara’ya geleceğini söyleyen Aksu, farklı kentlerde benzer sorunların yaşandığını savundu.
Yozgat Akdağ, Şebinkarahisar, Trabzon Yomra ve Ordu Zamaltı madenlerinde çalışan işçilerle görüşmeler yaptıklarını aktaran Aksu, binlerce madencinin benzer mağduriyetlerle karşı karşıya olduğunu söyledi.
“YARIN YİNE BAKANLIĞIN ÖNÜNDE OLACAĞIZ”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çağrıda bulunan Aksu, işçilerin taleplerinin görmezden gelinemeyeceğini belirtti.
Aksu, mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak, “Şu an ikinci gözaltı deneyecekseniz, yine biz yarın Bakanlığın önünde olacağız” ifadelerini kullandı.
