Mahkeme İmamoğlu ile ilgili kararını verdi

Mahkeme İmamoğlu ile ilgili kararını verdi

İBB Başkanı İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada reddi hakim talebi kabul edilmezken savcı, Nisan ayındaki mütalasını yineledi ve Ekrem İmamoğlu’na ceza verilmesini istedi. Hakim ise duruşmayı 14 Aralık'a erteledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla açılan davanın duruşması bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Hakim davanın 14 Aralık'a ertelenmesine karar verdi.

Bu sabah bir tv programına katılan İmamoğlu konuya ilişkin, "Hukukçularımızla oturduk genel kapsamda konuştuk ama şu ceza bu ceza ilgilenmiyorum. Korku hissetmiyorum. Ama şu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Acı bir durum" demişti.

4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelebilir.

TOMA'LI ÖNLEM

Halktv'de yer alan habere göre, davaya saatler kala Kartal sokaklarında çok sayıda TOMA görüldü. Öte yandan 21 Eylül'de gerçekleşen duruşma öncesinde 'toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü' yasağı getirilmişti.

toma.jpg

HAKİMDEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, duruşmada FOX TV muhabiri Gülşah İnce'nin tanık olarak dinlendi. "Görüntüler de ayan beyan ortada. Ham görüntüleri ve haberi size gönderdim. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında sarf ettiği sözleri tırnak içinde alıntılayarak aynen İmamoğlu’na sordum. O da yanıt verdi. Başka TV kanalları da vardı. Aynı gün Soylu'ya yanıt olarak haberleştirdik."

Hakim ise "Sözlerin kime yönelik olduğu, muhatabı belli. Tartışılmasız. Sayın Süleyman Soylu'ya karşı söylendiği belli" dedi.

Avukat Gökhan Günaydın, hakimin sözleri üzerine, "Kayda geçmesini istiyorum" dedi.

Avukatın ifadeleri üzerine hakim, "Bu sözlerin Süleyman Soylu'ya söylenmediğini iddia eden başka biri varsa gelsin" ifadelerini kullandı.

REDDİ HAKİM TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Hâkim, İmamoğlu’nun avukatlarının diğer tanıklar Necati Özkan ve Murat Ongun’un dinlenmesi talebini reddetti.

İmamoğlu'nun avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Hakim davayı uzatmaya yönelik olduğunu söyleyerek talebi kabul etmedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcı, Nisan ayındaki mütalasını yineledi ve Ekrem İmamoğlu’na ceza verilmesini istedi. Hakim duruşmayı 14 Aralık’a erteledi.

DURUŞMA SONRASI İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İmamoğlu, duruşma sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'mücadeleden vazgeçmeyeceğiz' mesajı verdi. Davanın bir adalet davası olduğunu söyleyen İmamoğlu, şunları kaydetti: "Bu bir adalet davasıdır ve biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte destek mesajı paylaşan siyasi partilerimizin liderlerine ve yöneticilerine, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, sanatçılara, gazetecilere, aydınlara ve tüm yurttaşlarımıza teşekkürler."

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı İmamoğlu'nun, 13 bin oy fark ile kazandığı 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede o dönem Yüksek Seçim Kurulu’nda çalışan Emekli YSK Başkanı Sadi Güven’in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtilmişti.

İddianamede, İmamoğlu’nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyeti istenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN