Şafak Mahmutyazıcoğlu soruşturmasında 8 şüpheli tutuklandı

BJK eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından gözaltına alınan 16 şüpheli, savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme zanlılardan aralarında cinayet silahını kullanan Kadir Yasak'ın da bulunduğu 8 kişiyi tutukladı. 8 zanlı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun silahlı saldırıda öldürülmesi ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanması ardından bu sabah adliyeye getirildi.

Gözaltı sayısının 17'e yükseldiği operasyonda iki kez ek gözaltı süresi verilen şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Şüphelilerden 16’sı emniyetteki işlemlerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Bir şüpheli ise koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle hastanede karantinaya alındı. Savcılık işlemleri tamamlanan 16 şüpheli tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza kakimliğine sevk edildi.

MAHKEME 8 ZANLIYI TUTUKLADI

Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüphelilerden Abdulkadir K., Ali Y., Burak O., Fatih K., Gökhan K., Kadir Y., Kerem Ö. ve Uğur Can B., kamera izleme ve görüntü inceleme tutanağı içeriği, telefon inceleme tutanağı içeriği, baz sinyal bilgilerine ilişkin yapılan tespitler, delillerin tam olarak toplanmamış olması, bir kısım şüphelilerin firari olması değerlendirilerek tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheliler Ahmet Y., Batuhan A., Buğra H., Gökhan A., İbrahim Ç., İrfan E., Mehmet Sedat S. ve Rasim Türker K. ise yurt dışına çıkış yasağı ve kolluk birimine imza atma şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sunucu Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak'ta Bakırköy'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, şoförü de yaralanmıştı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce olaya karışan şüphelilerin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda, olayın failleri olduğu iddia edilen Kadir Y. ve Ali Y.’ın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli 29 Ocak'ta yakalamıştı. Devam eden soruşturmada, şüphelilere yardım ve yataklık yaparak kaçmalarına imkân sağladığı gerekçesiyle 6 kişi daha yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aralamalarda 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

CİNAYET SİLAHI ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca cinayette kullanıldığı düşünülen ruhsatsız tabanca, yapılan kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda Yeşilköy Sahili kayalıklarının altında gizlenmiş halde bulundu. Yapılan balistik incelemesinde bu tabancanın Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde kullanıldığı belirlendi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Cinayet olayının tespitine yönelik yapılan çalışmalarda, olayın failleri olan Kadir Y. ve Ali Y.’ın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli şahıs 29.01.2022 tarihinde yakalanmış, olayın aydınlatılmasına ilişkin devam eden çalışmalarda şüphelilere yardım ve yataklık yaparak kaçmalarına imkan sağlayan 6 şüpheli şahıs tespit edilerek yakalanmış, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aralamalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, ayrıca cinayet olayında kullanıldığı düşünülen ruhsatsız tabanca, yapılan kamera çalışmaları sonucunda Yeşilköy Sahili kayalıklarının altında gizlenmiş vaziyette ele geçirilmiş, ruhsatsız tabancanın yapılan balistik incelemesinde Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ölümüne sebebiyet veren tabanca olduğu tespit edilmiştir. Şube Müdürlüğümüzde yasal işlemleri tamamlanan 17 şüpheli şahıs, 07.02.2022 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiştir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN