Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret etti

Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Yavaş, belediye meclisindeki tartışmalarla ilgili, "Şirketlerin yönetiminde neden bu kadar etkili olmak istediklerini anlamak mümkün değil; ancak şirketlerin yönetimi değiştikçe birtakım izlenimlerimiz oluyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i Genel Merkez'de ziyaret etti. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, görüşmeyle ilgili, "Nezaket ziyareti. Ben uzun zamandır uğramamıştım Sayın Genel Başkan'a. 19 mayıs etkinliklerimiz var, bu sene 100'üncü yılı büyük bir coşku ile kutlamak istiyoruz. Akşam da Haluk Levent konseri vardı, kendisini konsere davet ettim. Bunun haricinde genel sohbet, başka bir şey yok" diye konuştu. 

Belediye meclisinde yetki devrine ilişkin AK Parti Grup Başkan Vekili Mümin Altunışık ile yaşanan tartışmayla ilgili soruya Yavaş, "Belediye meclisinde kanunda açık hüküm var. Belediyeyi belediye başkanı temsil eder. Onlar 'Biz temsil edelim' diyorlar. Kanuna aykırı davranıyorlar. Bu nedenle ikinci günde beni şikayet ettiler. Türkiye'de herhalde en çabuk Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet edilen ben oldum. Savcılık belediye başkanın kararlarına ilişkin 'İdari mahkemeye gidebilirsiniz' diye karar verdi. Israrcı davranıyorlar. Şirketlerin yönetiminde neden bu kadar etkili olmak istediklerini anlamak mümkün değil; ancak şirketlerin yönetimi değiştikçe bir takım izlenimlerimiz oluyor. Bunları da kamuoyu ile paylaşacağız" yanıtını verdi. 



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN