Mansur Yavaş kötü haberi saat vererek duyurdu! Ankaralılar şokta

Mansur Yavaş kötü haberi saat vererek duyurdu! Ankaralılar şokta

Yaz mevsiminin resmi olarak başlamasıyla haziran ayında hava durumunun nasıl olacağı merak konusu oldu. Hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kötü haberi verdi. Öte yandan günlerdir yağış yaşanan Ankara'dan da vatandaşları üzen haber geldi.

Haziran ayının başlamasıyla birlikte son günlerde yurt genelinde etkisini gösteren soğuk hava dalgalarının yerini güneşli havaya bırakacağı düşünülürken Meteoroloji’den kötü haber geldi. Hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 ili sarı kodla uyardı. Meteoroloji, söz konusu uyarısında yağışların özellikle 12-18.00 saatleri arasında yoğunlaşacağını vurguladı.

Son günlerde Ankara başta olmak üzere pek çok ilde soğuk havalar etkisini gösterirken haziran ayında hava durumunun nasıl olacağı merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji, haziran ayında sıcak havaların etkisini göstereceğini düşünen vatandaşlara kötü haberi verdi.

Meteoroloji'nin son raporuna göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Balıkesir, Bilecik ve Bolu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, İç Anadolu'nun kuzeyi, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

1 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1.jpg

2 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ

1-001.jpg

3 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

4 HAZİRAN 2023 PAZAR GÜNÜ

1-003.jpg

5 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda günlerdir devam yağışlı hava için bir yeni uyarıda bulundu.

Gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunulan paylaşımda, “Meteoroloji'den yapılan açıklamada bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve buna bağlı olarak su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar beklenmektedir” denilirken, “Büyükşehir Belediyemiz tüm ekipleriyle teyakkuz hâlinde olup; vatandaşlarımızın da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Belediye beklenen yağışa dair ise şu bilgileri paylaştı:

Başlama Zamanı: 01.06.2023 - Saat: 12.00

Bitiş Zamanı: 01.06.2023 - Saat: 19.00

YAVAŞ'TAN FIRTINA VE HORTUM UYARISI

ABB Başkanı Mansur Yavaş, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan Ankaralıları fırtına ve hortuma karşı uyardı.

Cumartesi günü gelmesi beklenen önlem alınmasını isteyen Yavaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli hemşehrilerim, Önümüzdeki 3 gün boyunca ve özellikle Cumartesi günü meydana gelmesi beklenen son zamanların en yoğun fırtına ve hortum tehlikesine karşı tedbir almanızı önemle rica ederim. Belediyemiz ilgili tüm ekipleri ile teyakkuz halinde olacaktır. İhbarlarınızı Başkent 153 hattından bize bildirebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

???? DUYURU

???? Ekiplerimizin çalışma ve kontrol alanlarının konumlarını https://t.co/n3BgjqPJ57 linkinden canlı yayınla takip edebilirsiniz. pic.twitter.com/bhm0xdUSjI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN