Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a 'zammı durdurun' mektubu

Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a 'zammı durdurun' mektubu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş, artan CNG (sıkılaştırılmış doğalgaz) maliyetlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazarak vergi muafiyeti veya indirim talebinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, artan CNG (sıkılaştırılmış doğalgaz) maliyetlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak vergi muafiyeti veya indirim talebinde bulundu.

Ankara’daki otobüslerde CNG kullanılıyor. Maliyetlerdeki artıştan dolayı toplu ulaşıma zam gündemde. Yavaş, 4 Ocak’ta Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Ankara’daki otobüslerin yüzde 84’ün CNG ile çalıştığını ve CNG maliyetlerinin yüzde 1000’den fazla arttığını belirtmişti. Yavaş bu durumun, belediyenin otobüs işletmecisi EGO’ya aylık zararının 262 milyon TL olduğunu söyleyerek, CNG fiyatı ve vergilerinin vatandaşların lehine düzenlenmesini talep etmişti.

ERDOĞAN TALEBİ KARŞILAMAZSA ANKARA'DA PAZARTESİ YÜKSEK ZAM GELECEK

Düzenlemenin yapılmaması halinde Ankara’da toplu ulaşıma zam gündemde. Habertürk yazarı Bülent Aydemir bugünkü yazısında, Yavaş’ın konuyla ilgili Erdoğan’a mektup gönderdiği belirtti.

Aydemir’e göre Yavaş, Erdoğan’dan CNG fiyatında indirim ya da vergi muafiyeti konusunda yazılı talepte bulundu. Aydemir’in iddiasına göre, talep karşılanmazsa pazartesi günü yüksek oranda zam açıklanabilir.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN