MEB'den flaş tatil kararı! İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine müjde: Tatil tarihi belli oldu

MEB'den flaş tatil kararı! İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine müjde: Tatil tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların tatil günleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar deprem süreci sonrası MEB tatil takvimi üzerinde değişiklik yapıp yapmayacağını araştırırken Bakan Özer son noktayı koydu. İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine müjde! Bu habere öğrenciler sevinecek veliler üzülecek. Tatil tarihleri belli oldu. Peki okullar ne zaman tatil olacak? 29 Mayıs 2023 okullar tatil mi? İşte 2023 MEB güncel tatil takvimi...

Milyonlarca öğrenci okulların ne zaman tatil olacağını araştırmaya başladı. Yaşanan deprem ve seçim süreci sonrası okulların ne zaman tatil 2023 Eğitim Öğretim Yılı için araştırılmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Aldıkları kararı açıklayan Bakan Özer, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine müjdeyi verdi. Peki okullar ne zaman kapanacak? 29 Mayıs 2023 okullar tatil olacak mı? İşte Bakan Özer'in açıklamaları ve 2023 MEB güncel tatil takvimi...

1 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Deprem ve seçimden dolayı verilen araları telafi edebilmek için destek kurslarının açılacağını belirten Bakan Özer, 1 Ağustos-1 Eylül arasında telafi eğitimi olacağını duyurdu. 82 bin 560 öğrenci geri döndü deprem bölgesinde olduğunu belirten Bakan Özer Türkiye’de normalleşmenin anahtarının eğitim olduğunu bildirdi.

hjjhjh-49.jpg

BAKAN ÖZER'DEN AÇIKLAMA: OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açıklamalarının devamında okulların ne zaman kapanacağını dair güncel takvimi paylaşarak şunları söyledi:

"Uzatma yapmadık. 1 Ağustos-1 Eylül arasında deprem bölgesinde telafi eğitimi olacak. Her şeyimizi hazırladık. 2023-2024 eğitim öğretim dönemine başlarken 1 aylık daha telafi eğitimi yapacağız. Yani deprem bölgesinde 2 ay telafi eğitimi yapacağız. Öğrenciler illa eğitim aldıkları lokasyonda değil istedikleri ilde bu eğitimi alabilecek."

29 MAYIS 2023 PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ?

28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan seçimler sonrası okulların tatil olup olmayacağına dair önemli bilgiler aktaran Bakan Özer, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasının ertesi günü olan 29 Mayıs'ta okullarımızı eğitim öğretime hazırlamak için bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak." dedi.

ghhggh-54.jpg

2022 - 2023 MEB GÜNCEL TATİL TAKVİMİ

1. DÖNEM: 12 Eylül 2022 - 20 Ocak 2023

1. ARA TATİL: 14-18 Kasım 2022

YARIYIL TATİLİ: 23 Ocak - 3 Şubat 2023

2. DÖNEM: 6 Şubat - 16 Haziran 2023

2. ARA TATİL: 17 - 20 Nisan 2023

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN