Meclis'te tansiyon yükseldi: Eski Bakan CHP'li vekile vurmaya çalıştı

Meclis'te tansiyon yükseldi: Eski Bakan CHP'li vekile vurmaya çalıştı

TBMM Genel Kurulu’nda, 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerde tansiyon yükseldi. Gerginlik sırasında Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’ya vurmaya çalıştı. Her iki partinin grup başkanvekilleri araya girerek gerginliği sakinleştirdi, birleşime ara verildi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi üzerindeki konuşması sırasında TBMM Genel Kurulu’nda CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı, iki grubun milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Saat 12.00’da başlayan görüşmelerde üç kez ara verildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIK KONUŞMASIYDI

Saat 20.00 sıralarında kürsüye gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kendisinden önce konuşan muhalefet partisi mensuplarının yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu konuşmalarının sonunda sürekli, ‘diktatör’ dediği bir sıfat daha ekleyerek ‘tiran’ dedi. Halkta karşılığının kalmadığını söyledi. Halkta bir tabanının olmadığını söyledi. Bizde Kılıçdaroğlu’na diyoruz ki: Madem Recep Tayyip Erdoğan’ın halkta karşılığı yoktur buyurun er meydanına adaylığınızı ilan edin. Zaten Sayın Kılıçdaroğlu’nun buradaki konuşması bir Genel Kurul Bütçe konuşması değil, cumhurbaşkanlığı adaylık konuşmasıydı…" dedi.

MİLLETVEKİLLERİ BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Numan Kurtulmuş konuşurken CHP grubundan, ‘Zindaşti’, ‘damat’ diye laf atıldı. AK Parti grubundan da yanıt gelince Şentop, milletvekillerine İçtüzük’e uyulması için uyardı. Kurtulmuş, konuşmasını sürdürürken CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. İki grup milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Gerginlik sırasında TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı da olan AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’ya vurmaya çalıştı. Her iki partinin grup başkanvekilleri araya girerek gerginliği sakinleştirdi. Birleşime verilen 5 dakikalık aranın ardından ortam sakinleşti.

CHP grubu, konuşmasının ardından "iktidardan gittikleri" mesajını vermek için el sallarken, Kurtulmuş ise rabia işareti ile karşılık verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN