Merkez Bankası Başkanı evsiz kaldı! İstanbul'da pahalılıktan kiralık ev bulamayınca bakın ne yaptı?

Merkez Bankası Başkanı evsiz kaldı! İstanbul'da pahalılıktan kiralık ev bulamayınca bakın ne yaptı?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan kira fiyatlarından yakındı! Merkez Bankası Başkanı evsiz kaldı! Verdiği röportajda kira fiyatlarının yüksekliğinden bahseden Erkan, İstanbul'da pahalılıktan kiralık ev bulamayınca bakın ne yaptı?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a verdiği röportajda İstanbul'daki yüksek kira fiyatlarından dolayı yaşadığı sıkıntıları paylaştı. Erkan, İstanbul'un kiralarının çok yüksek olduğunu ve ev bulmakta zorlandığını belirtti. Annesiyle birlikte yaşamaya karar veren Erkan, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" sorusunu gündeme getirerek dikkat çekti.

‘BİR MERKEZ BANKASI BAŞKANI MARKETTE İLK NEYE BAKAR?’

hafize-gaye-arkan.jpg

Erkan'ın ayrıca apartman görevlisiyle yaşadığı ilginç diyalog da röportajda ortaya çıktı. Erkan, kendisine yöneltilen "Bir Merkez Bankası başkanı markette ilk neye bakar?" Sorusuna şöyle yanıt verdi: “Ben markette patatesin, kırmızı etin ve sütün fiyatına bakıyorum. Ekmek, süt ve akaryakıtın enflasyonda ciddi bir etkisi var. Aynı ürünü farklı fiyata satan market gördüğüm zaman bunu onlara soruyorum. Sonuçta iki adım ötedesin. Biz normal dışarıdan alınan yoğurt yemiyoruz, mayalıyoruz. Süt fiyatları bazen markette artmıyor ama TÜİK istatistiklerinde arttığını görüyorum. Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak”

‘İSTANBUL, MANHATTAN’DAN PAHALI OLUR MU?’

Röportajda yüksek kira fiyatlarına vurgu yapan Erkan, “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” dedi.

Röportajda yüksek memur rütbesindeki Erkan'ın, İstanbul'daki yüksek kira fiyatlarına karşı önerisi de sosyal konutların artırılması oldu. Erkan, birden fazla eve sahip olan vatandaşlara yönelik "Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı" ifadelerini kullanarak sosyal konut politikalarına vurgu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN